Óôéãìéüôõðá áðü ôçí áãïñáóôéêÞ êßíçóç óôçí êåíôñéêÞ áãïñÜ ôçò ÁèÞíáò ôçí ÂáñâÜêåéï,åí üøåé ôïõ ÐÜó÷á,Ì.Ôñßôç 19 Áðñéëßïõ 2011 (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Το Σωματείο Λαϊκών αγορών της Χαλκιδικής ανακοίνωσε τα νέα δεδομένα που επιτρέπουν τη συμμετοχή επαγγελματιών και παραγωγών χωρίς λίστες στις λαϊκές, ωστόσο με μια σειρά προϋποθέσεων.
Αναλυτικά:
”Σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την λειτουργία των λαϊκών αγορών σας ενημερώνουμε ότι συμμετέχουμε όλοι επαγγελματίες και παραγωγοί χωρίς λίστες. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως να φοράμε όλοι κατά την διάρκεια της εργασίας μας μάσκες και η απόσταση μεταξύ των πάγκων να είναι 3 μέτρα.
Αν θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις λαϊκές αγορές της Χαλκιδικής και να συμμετέχουμε όλοι στην εργασία μας οφείλουμε όλοι να πειθαρχήσουμε στους νέους κανόνες. Όλοι οι επαγγελματίες θα ανοίγουν 7 μέτρα πάγκους και όλοι οι παραγωγοί 4 μέτρα. Είναι η απόφαση του σωματείου σε συνεννόηση με τους Δήμους.
Παρακαλούνται οι πωλητές, επαγγελματίες και παραγωγοί όπως κανονίσουν τις αγορές και τα εμπορεύματά τους σύμφωνα με τα μέτρα του πάγκου τους. Όποιος δεν μπορεί να εργαστεί με αυτά τα δεδομένα καλό είναι να μην έρθει στη Λαϊκή και δημιουργήσει προβλήματα. Ας βοηθήσουμε όλοι να κρατήσουμε ανοιχτές τις Λαϊκές Αγορές, αφορμές ψάχνουν για να μας κλείσουν”.