Την επόμενη Δευτέρα 29 Ιουνίου ξεκινά η υποβολή συμμετοχών στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» από τους δικαιούχους, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση του υπουργείου Τουρισμού. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης έως τις 5 Ιουλίου.

Αντίστοιχα, μέχρι την Τρίτη 23 Ιουνίου μπορούν οι πάροχοι να δηλώσουν συμμετοχή για ένταξη του καταλύματός τους στο πρόγραμμα, στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους, για την πραγματοποίηση διακοπών στην Ελλάδα. Η ενίσχυση γίνεται με τη χορήγηση «Διατακτικής Ταξιδίου -E-voucher», του «evoucher».
Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15/07/2020 έως 31/12/2020 και οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τέσσερις (4) συνεχόμενες διανυκτερεύσεις στον ίδιο πάροχο διαμονής επιλέγοντας μεταξύ των καταλυμάτων του Μητρώου Παρόχων.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 ορίζονται:
Φυσικά πρόσωπα/ άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018.
Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Ως οικογενειακό εισόδημα υπολογίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του.