Αθλητικά

Χαλκιδική: Στα 10 καλύτερα ταλέντα διαιτησίας ο Αλ. Τσακαλίδης

Ο νεαρός διαιτητής είναι εκ των επιλογών για άνοδο στην Super League 1

Ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά προγράμματα της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 υπήρξε το Πρόγραμμα Ταλέντων-Μεντόρων για 10 επιλεγέντες διαιτητές της 2ης Κατηγορίας με την επωνυμία GreeKore Elite 2019-20.
Σε κάθε έναν από τους 10 διαιτητές που ονομάσθηκαν Ταλέντα τοποθετήθηκε ένας Μέντορας από τον Πίνακα των Εθνικών Εκπαιδευτών.
Το πρόγραμμα είναι ετήσιο και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων ήταν τα εξης:

 • Ηλικία (από 1.1.1990 κι έπειτα)
 • 1 ή maximum 2 έτη στη 2η ΚατηγορίαΤο αρχικό σεμινάριο των Ταλέντων με τους Μέντορες τους και την ΚΕΔ διοργανώθηκε από την Ακαδημία Διαιτησίας στο πλαίσιο του καλοκαιρινού σεμιναρίου των διαιτητών της 2ης Κατηγορίας τον Αύγουστο του 2019 στο Καρπενήσι.

  Κατά τη διάρκεια της περιόδου υπήρξε στενότατη συνεργασία της Ακαδημίας Διαιτησίας με τους ορισθέντες Μέντορες με σκοπό την αμοιβαία παροχή ανατροφοδότησης.

  Τον Ιανουάριο 2020 στο πλαίσιο του Χειμερινού Σεμιναρίου των διαιτητών της 2ης Κατηγορίας υπήρξε ανάλυση και ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη του Προγράμματος ανάμεσα στην ΚΕΔ και τα Ταλέντα.
  Τον Μάϊο 2020 πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο μέσω τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή των Ταλέντων και των Μεντόρων τους όπου και εξήχθησαν τα τελικά συμπεράσματα από την πορεία του Προγράμματος και την εξέλιξη των στόχων των Ταλέντων. Στο μάθημα που ακολούθησε αναλύθηκε ειδικό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο εκπόνησε η Ακαδημία Διαιτησίας βασιζόμενη σε τηλεοπτικούς αγώνες των διαιτητών- ταλέντων.

  Παρακάτω παρατίθεται ο πίνακας των Ταλέντων και των Μεντόρων τους για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

  Η Χαλκιδική Πολιτική σας είχε αναφέρει πρώτη πριν λίγους μήνες, πως ο νεαρός Χαλκιδικιώτης διαιτητής ήταν εκ των πρώτων επιλογών διαιτητών για άνοδο στη Super League 1.

Χαλκιδικιώτης διαιτητής «χτυπάει» την πόρτα της Super League 1

Φωτογραφία: Φένια Χρηστίδου

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button