Έως το τέλος της εβδομάδας ενδέχεται να δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα τη λίστα Πέτσα με τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ για τις καμπάνιες «Μένουμε στο Σπίτι», όμως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας.
Σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στο Μαξίμου και έχει αφήσει πλήρως εκτεθειμένο τον Στέλιο Πέτσα, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει καθυστερήσεις και να προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ατζέντα, με τη στήριξη φιλικών προς εκείνη μέσων.
Σήμερα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα στοιχεία για την κατανομή των 20 εκατομμυρίων ευρώ να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.
Φυσικά, επανέλαβε την ρητορική των τελευταίων ημερών ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός πως το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τις… εκταμιεύσεις των χρημάτων.
«Είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που δόθηκαν και που ήταν εξαιρετικά αναγκαία και κρίσιμα για την παρακίνηση των πολιτών να μείνουν στο σπίτι για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα. Η χρονική υστέρηση που υπήρξε ως προς τη δημοσιοποίηση τους οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών όλων των εκταμιεύσεων και μόλις ολοκληρωθεί θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του ανθρώπου με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα σε συνθήκες πανδημίας».
Το θέμα είχε θέσει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, σημειώνοντας ότι, το κράτος όφειλε να ασκεί πολιτική υπέρ των πολλών και να υποχρεώνει φορείς και Μέσα Ενημέρωσης να ενημερώνουν με δωρεάν σποτ τους πολίτες, για θέματα δημόσιας υγείας και για το τι πρέπει να κάνει για να γλιτώσει από τον κορονοϊό.
Η άρνηση, πάντως, της κυβέρνησης να φέρει τα ποσά στη δημοσιότητα έχει δημιουργήσει πλήθος αντιδράσεων, ενώ ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο να γίνει προσπάθεια «αλλοίωσης» της λίστας, ώστε να ποσά που θα παρουσιαστούν να βολεύουν το έωλο αφήγημα του Μαξίμου.
Πηγή: efsyn.gr