Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Σωτηρόπουλος με την κάμερα των ειδήσεων του STAR επιβιβάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Φρεγάτα “Σαλαμίς” και κατέγραψε εντυπωσιακά στιγμιότυπα από άσκηση του Στόλου στο βόρειο Αιγαίο.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο γνωστός ρεπόρτερ υπογράμμισε : “Τρείς ημέρες και τρεις νύχτες βρισκόμασταν στη θάλασσα, χωρίς να πιάσουμε λιμάνι. Ήταν ένα τριήμερο ταξίδι γεμάτο δράση, δυνατές εμπειρίες και όμορφες εικόνες από το Αιγαίο μας. Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που η ναυτική δύναμη πλησίασε το Άγιο Όρος.

Θα μου μείνει αξέχαστος ο συγκινητικός χαιρετισμός με τη γαλανόλευκη ενός μοναχού του Αγίου Ορους, του Γέροντα Ιωσήφ, στα πληρώματα των φρεγατών, τα οποία του ανταπέδωσαν τις τιμές με κόρνες και ναυτικές φωτοβολίδες.
Μάλιστα είχα την ευκαιρία να έχω μια σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. Διαπίστωσα όχι μόνο την αγάπη του για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την ανησυχία του για την κατάσταση στα εθνικά θέματα. Ενδεικτική η δήλωση του: “Εύχομαι τα δύσκολα που έρχονται να περάσουν γρήγορα…”