Χαλκιδική

Έτοιμες οι παιδικές κατασκηνώσεις για το καλοκαίρι με αυστηρά πρωτόκολλα

Τον πλήρη κατάλογο των Παιδικών Κατασκηνώσεων που θα λειτουργήσουν στη Χαλκιδική έχει ετοιμάσει ήδη η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Υγιεινής ξεκίνησε και τους προβλεπόμενους ελέγχους στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του νομού, προκειμένου από την ερχόμενη εβδομάδα να υποδεχθούν τους λιλιπούτειους παραθεριστές. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για την πρόληψη του Covid-19 θα ισχύσουν απαγορεύσεις στα επισκεπτήρια, μικρότερος αριθμός παιδιών στα καταλύματα, και αποφυγή συνωστισμού στους κοινόχρηστους χώρους και στους χώρους εστίασης μεταξύ άλλων.

Μάλιστα αναρτήθηκαν τα οριστικά μητρώα δικαιούχων και παρόχων και οι οριστικοί πίνακες αποκλειομένων στο πλαίσιο του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2020 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Συνολικά φέτος χορηγήθηκαν 59.000 επιταγές για ωφελούμενα παιδιά και στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50 κατασκηνώσεις.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την κατασκήνωση, που επιθυμούν από το μητρώο παρόχων, για κρατήσεις θέσεων. Με την άφιξή τους στην κατασκήνωση, οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους:

– τα ατομικά βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους και

– πρωτότυπα και φωτοαντίγραφα της ταυτότητας ή οποιουδήποτε εγγράφου ταυτοποίησης για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Οι πάροχοι μπορούν να προβαίνουν σε ενεργοποιήσεις επιταγών ωφελουμένων του προγράμματος, μόνο εφόσον έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας έτους 2020.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 29.06.2020 έως τις 03.09.2020 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και από τις 29.06.2020 έως τις 10.09.2020 για τα παιδιά με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω. Σε περίπτωση που, με εντολή Δημόσιας Αρχής, τροποποιηθούν οι καταληκτικές ημερομηνίες λειτουργίας των κατασκηνώσεων, ο ΟΑΕΔ θα ενημερώσει τους δικαιούχους του προγράμματος άμεσα.

Τα παιδιά μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση, μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης.

 

Σχετικά άρθρα

Back to top button