Εννέα ακόμη άτομα παραπέμπονται για εμπλοκή στην απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, του οποίου η σορός δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την υπόθεση παραπέμπονται στον αρμόδιο ανακριτή και εισαγγελέα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών: Η σύζυγος του 77χρονου βασικού κατηγορούμενου, ο γιος του 77χρονου, αστυνομικός της κρατικής ασφάλειας, ο δεύτερος γιος του 77χρονου, επίσης αστυνομικός, δύο άτομα στα οποία ο 77χρονος ανέθεσε να εξαφανίσουν το πτώμα του Μάριου, τρία άτομα τα οποία παρείχαν κάλυψη στην εγκληματική ομάδα και κυρίως στον 77χρονο «αρχηγό» και ιδιοκτήτης εταιρίας με οχήματα προς απόσυρση και φίλος του 77χρονου. Οι παραπάνω τρεις ήταν υπάλληλοι στην εταιρία.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2019, για την υπόθεση καταδικάσθηκαν: ο 77χρονος «φίλος της οικογένειας» και βασικός κατηγορούμενος σε ισόβια και κάθειρξη 20 ετών για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας. Ο άνδρας που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για απόπειρα εκβίασης. Ο τρίτος κατηγορούμενος – συνεργός του 77χρονου σε δύο έτη με αναστολή για σύσταση συμμορίας. Ο τέταρτος σε ποινή φυλάκισης τριών ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα για σύσταση συμμορίας.
To χρονικό της υπόθεσης
9 Αυγούστου 2012. Ο Μάριος βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του στο εξοχικό τους στο Διακοφτό. Εκείνο το βράδυ, ο Μάριος έφυγε από το σπίτι και στις 03:00 τα ξημερώματα ένας άνδρας τηλεφώνησε στη μητέρα του, ζητώντας της 620.000 ευρώ ως λύτρα για να απελευθερώσει τον μονάκριβο γιο της.
Η μητέρα του, Βαρβάρα, μέσα στη σύγχυσή της ζήτησε βοήθεια από τον οικογενειακό φίλο, ο οποίος μετέπειτα αποδείχθηκε ο εγκέφαλος της απαγωγής του παιδιού της.
Στις 16 Αυγούστου η κυρία Βαρβάρα πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την απαγωγή του Μάριου. Η εξέλιξη ήταν τραγική. Η αστυνομική έρευνα κατέληξε ότι πίσω από την απαγωγή του νεαρού βρίσκονταν οι ίδιοι άνθρωποι που όλες εκείνες τις ημέρες υποκρίνονταν πως ήθελαν να τη βοηθήσουν. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε είχαν δολοφονήσει τον Μάριο από την πρώτη κιόλας μέρα, κάτι που μέχρι και σήμερα δεν έχουν παραδεχθεί.
Οι ίδιοι και κυρίως ο εγκέφαλος της απαγωγής υποστηρίζει ότι ο Μάριος είναι ζωντανός και κάνει τη ζωή του στο εξωτερικό, επιμένοντας πως είχε πολλά προβλήματα με καταχρήσεις. Επιπλέον κανείς από τους κατηγορούμενους δεν έχει ομολογήσει μέχρι σήμερα πού βρίσκεται η σορός του Μάριου.
Πηγή: enikos.gr