Ανησυχία και φόβο για το φετινό καλοκαίρι εκφράζουν οι επαγγελματίες της Ιερισσού που παρατηρούν ένα άδειο χωριό σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσίαζε πέρσι τέτοιοι καιρό το παραλιακό διαμέρισμα του δήμου Αριστοτέλη.
Σύμφωνα με την κ. Πάτρα Αϊβαζίδου, Πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Ιερισσού, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων έρχονται αντιμέτωποι με διαρκείς ακυρώσεις που αφορούν ακόμη και τον μήνα Αύγουστο. «Είναι ελάχιστοι οι τουρίστες που ήρθαν μέχρι σήμερα, λίγοι από Βουλγαρία, ενώ μας ενημερώνουν οι πράκτορες ότι τα Σκόπια φέτος δεν θα έρθουν», λέει η κ. Αϊβαζίδου.
Οι επαγγελματίες τουρισμού στις μικρές μονάδες Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων παρακολούθησαν τα σεμινάρια πρόληψης κατά του κορωνοϊού και προμηθεύτηκαν το ειδικό σήμα πιστοποίησης First Health και στη συνέχεια επιμόρφωσαν και το προσωπικό τους. «Καθημερινά όμως προκύπτει κάτι νέο. Πριν από λίγες μέρες δεν γνωρίζαμε τίποτα για ιατρική κάλυψη και σήμερα μας ενημερώνουν ότι πρέπει να έχουμε γιατρό με μηνιαία σύμβαση. Το κόστος για τις μικρές επιχειρήσεις μας είναι μεγάλο», τονίζει η Πρόεδρος των Επαγγελματιών Ιερισσού. Η ίδια παρατηρεί ότι σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η εστίαση αλλά και τα εμπορικά καταστήματα, απουσία τουριστών στην περιοχή.