Η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες δυναμικές κινήσεις, που μπορεί να αλλάξει την εκπαιδευτική διαδικασία και να αντικρούσει τη μονοτονία και καθημερινότητα της εκπαιδευτικής σχολικής ζωής. Το δικαίωμα στο περιβάλλον «υποχρεώνει» την πολιτεία να μεριμνά για την οικολογική – περιβαλλοντική ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των νέων. Επίσης, η περιβαλλοντική παιδεία και αγωγή των νέων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη φυσική και πολιτιστική επιβίωση της ανθρωπότητας.
Στο δημοτικό σχολείο Πολυχρόνου πραγματοποιήθηκε μια εικαστική παρέμβαση από τους διδάσκοντες του, δίνοντας χρώμα στο σχολικό περιβάλλον.
Η προϊσταμένη της πρωτοβάθμιας Χαλκιδικής, Ευτυχία Παπανικολάου, αναφέρθηκε σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
“Δεν θα μπορούσα να κλείσω τη χρονιά 2019-20 χωρίς να κάνω μια αναφορά και στην εικαστική παρέμβαση που έχει πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Πολυχρόνου από την Εικαστικό κα Ειρήνη Μαλτέζου , το Διευθυντή Άρη Παπαγιάννη, το Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Πολυχρόνου και το Δήμο Κασσάνδρας. Ένα σχολείο γεμάτο χρώματα και πανέμορφες παραστάσεις “
Δείτε μερικές αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες πριν και μετά:
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Πηγή: facebook