Πηγή – Συνεργασία: makthes.gr
Με γνώμονα το καλό της Θεσσαλονίκης και “το συμφέρον των συνδημοτών μου” θα πορευθεί η δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”, υποστήριξε ο νέος επικεφαλής της, Βασίλης Γάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η παράταξη σήμερα, Πέμπτη, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον κ. Γάκη, “διεκδικούμε ως μέλη μίας παράταξης θέσεις ευθύνης και όχι διοίκησης. Δεν είναι ο αυτοσκοπός μας”. Ειδικότερα “θέλουμε να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και να φανούμε χρήσιμοι στους πολίτες”, συνέχισε ο κ. Γάκης, διαμηνύοντας ότι “είμαστε εδώ για να επανασυσταθούμε. Μένουμε σταθεροί όχι μόνο στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα”.
Εστίασε στα προβλήματα της πόλης, παραπέμποντας στο περιβάλλον, στην καθαριότητα, στα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, στην ανακύκλωση, στην καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα και στη στήριξη του τουρισμού. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των ευπαθών ομάδων, του πολιτισμού και της παιδείας.
Συνολικά “σεβόμενοι την αντιπολιτευτική μας θέση, δηλώνουμε ότι η πόλη μάς ενώνει, ανεξάρτητα από ποια παράταξη προερχόμαστε”, σημείωσε ο κ. Γάκης.
Συμπερασματικά, “δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, ούτε θα ακούσετε από εμάς αντιπολιτευτικές κορώνες. Πιστεύουμε στον διάλογο, αλλά με επιχειρήματα. Έχουμε πρόγραμμα, λόγο και πολύχρονη αυτοδιοικητική εμπειρία”, τόνισε ο ίδιος.
Στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ο Β. Γάκης ισχυρίστηκε πως “η καλή μας πρόθεση προς όλους δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως αδυναμία, αλλά ως υπεύθυνη άσκηση του καθήκοντός μας έναντι των Θεσσαλονικέων”.
Κάνοντας μία αναδρομή στις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές και την ήττα του μέχρι χθες επικεφαλής της παράταξης, Νίκου Ταχιάου, ο κ. Γάκης υπενθύμισε ότι η παράταξή του “ήταν ανοιχτή για συνεργασία” με τη διοίκηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, προκειμένου η πόλη να μη μείνει ακυβέρνητη. “Η συνεργασία αυτή δεν έγινε εφικτή” συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε πως οι περσινές ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων της παράταξής του για να ενταχθούν σε θέσεις της διοίκησης Ζέρβα είναι ένα κεφάλαιο που το “αποτυπώνουμε στη μνήμη ως διδαχή και όχι ως εμμονή”.
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους τι συζήτησε με τον Κ. Ζέρβα στο τετ α τετ που είχαν το Σάββατο, ο κ. Γάκης απάντησε ότι “μιλήσαμε για πολλά θέματα”, αλλά όχι για την τοποθέτηση στελεχών του στη διοίκηση Ζέρβα.
Μάλιστα “την καλή πρόθεση την έχουμε απέναντι και σε άλλους επικεφαλής” προκειμένου μέσα από τον διάλογο να επιλυθούν τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, συνέχισε ο επικεφαλής της “Θεσσαλονίκης Υπεύθυνα”. Υπό αυτό το πρίσμα με τον κ. Ζέρβα “συζητήσαμε αν μπορούμε να έχουμε έναν λελογισμένο διάλογο για τα προβλήματα της πόλης”, επέμεινε ο κ. Γάκης και διερωτήθηκε αν “είναι δυνατόν να μη στηρίξουμε τις προσπάθειες” της κυβέρνησης η οποία έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, με βάση τη δική του οπτική.
Στην ερώτηση του makthes.gr εάν υπάρχουν συζητήσεις για τη συγκρότηση ενός κεντροδεξιού μετώπου μεταξύ των ομόκεντρων παρατάξεων του δήμου, όπως για παράδειγμα η παράταξη του Γιώργου Ορφανού, ο κ. Γάκης δήλωσε πως δεν υπάρχουν συζητήσεις. Ωστόσο, μέχρι το τέλος της τετραετίας “είναι μπροστά όλος ο χρόνος για να αποδείξουμε το πνεύμα του διαλόγου ενδεχομένως με στόχο” μία ενιαία κεντροδεξιά παράταξη. Για τον Γ. Ορφανό παρατήρησε ότι “διαφέρουμε” στις ψήφους επί των θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο. “Δεν είμαστε της λογικής όχι σε όλα”, υπογράμμισε ο κ. Γάκης, παραπέμποντας στη στάση της παράταξης του Γ. Ορφανού, την οποία κατηγόρησε ότι καταψηφίζει ό,τι καταθέτει η διοίκηση του Κ. Ζέρβα.
Ακόμη, ο κ. Γάκης ρωτήθηκε πώς αξιολογεί το μέχρι στιγμής έργο της διοίκησης Ζέρβα, παραπέμποντας στη δήλωση του τελευταίου “κάτι παραπάνω από τη βάση”. “Τι να πω εγώ; Ελαφρά προβιβάσιμη. Έχουν πολλά να κάνουν”, είπε ο κ . Γάκης και ζήτησε “να συμβάλλουμε με τη στάση μας στη βελτίωση” της απόδοσης της διοίκησης.
Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι Νέλλη Αηδονά, Σταύρος Καλαϊτζίδης, Στέφανος Γωγάκος, ενώ ο Ελευθέριος Αρβανίτης απουσίαζε στην Αθήνα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Τέλος, στην ανάγκη να αναθερμανθούν οι σχέσεις “με όλους τους αξιόλογους ανθρώπους που ήταν υποψήφιοι με την παράταξή μας” εστίασε η κ. Αηδονά, προσθέτοντας πως πρέπει να μελετήσουν “σε βάθος χρόνου προς τα πού θέλουμε να πάμε την πόλη μας”.

gakis-syn-typou-parataksis3.jpg
gakis-syn-typou-parataksis2.jpg