Αλλαγή σκυτάλης είχαμε στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων “Ο Αριστοτέλης”. Στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας,  την Κυριακή 31-05-2020 με την Απόφαση 71 του Δ.Σ., υπήρξε ανακατανομή των αξιωμάτων των μελών του Δ.Σ. και εξελέγησαν ομόφωνα οι εξής:

Πρόεδρος: Παπαϊωάννου Τριαντάφυλλος

Αντιπρόεδρος: Αλμπάνης Χρήστος

Γεν. Γραμματέας: Σταμάτης Αναστάσιος

Ταμίας: Ηλιάδης Σωκράτης

Έφορος οργανωτικού: Κιντσάκης Αλέξανδρος

Ειδικός Γραμματέας: Ψαρογιάννης Αστέριος

Δύσκολο το καλοκαίρι για τον κλάδο

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος Τρ. Παπαϊωάννου, το φετινό καλοκαίρι είναι μια σχεδόν χαμένη χρονιά που μετρά πολύ χαμηλές πληρότητες. Σύμφωνα με στοιχεία ο Ιούνιος κλείνει με 8 – 10% πληρότητες ενώ ο Αύγουστος που θεωρείται “καλός” μήνας δεν θα ξεπεράσεις το 15-20%. Η μεγάλη απώλεια σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ήρθε από τα σύνορα του Προμαχώνα όταν η κυβέρνηση γύρισε πίσω και ξανακάλεσε στη χώρα  δύο φορές μέσα σε ένα 24ωρο τους Σέρβους τουρίστες. Άλλωστε, η ίδια εικόνα αποτυπώνεται και από τους τουριστικούς πράκτορες που έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τους πελάτες τους, τη στιγμή που έχουμε πρόβλημα ακόμη και με την αγορά των Βαλκανίων.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει και στη Χαλκιδική ένα ποσοστό του 25% περίπου από τα Ενοικιαζόμενα που δεν έχει ανοίξει, ενώ έκδηλος είναι ο προβληματισμός για το αν τελικά συμφέρει να λειτουργήσουν τις επιχερήσεις τους.