Τα οδικά έργα πρωταγωνιστούν στην ατζέντα των θεμάτων που φτάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο από τον βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργο Βαγιωνά. Μπορεί να αναβλήθηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χαλκιδική, ωστόσο, σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον νομό είναι αντικείμενο επεξεργασίας από τον κυβερνητικό βουλευτή και πεδίο συζήτησης και εξεύρεσης λύσεων από Υπουργούς και Υφυπουργούς.
Ο Γ. Βαγιωνάς επισημαίνει ότι η Χαλκιδική και κυρίως  τα Ν. Μουδανιά πρέπει κάποια στιγμή να συνδεθούν με το αεροδρόμιο Μακεδονία. Για το λόγο αυτό έθεσε το θέμα ακόμη και στον Ευριπίδης Στυλιανίδη, συζητώντας την ιδέα της αεροσύνδεσης ή του προαστιακού. Όλα είναι εφικτά όπως υποστηρίζει ο ίδιος.
Το οδικό έργο ωστόσο που είναι ανάγκη να εκτελεστεί άμεσα αφορά τη διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Άγιο Όρος, κατ’ επέκταση όλων των  άλλων περιοχών. Ο βουλευτής χαρακτηρίζει απαράδεκτο το κομμάτι του δρόμου μετά το Γομάτι και επισημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει. “Ντρέπομαι για το Λιμάνι της Ουρανούπολης και θέλω τη βοήθεια του δήμου και της Περιφέρειας για να δούμε από κοινού το θέμα”, σημείωσε μεταξύ άλλων.
Ο βουλευτής Χαλκιδικής μίλησε για το Αριστοτελικό Κέντρο αναφερόμενος σε όλες τις προσπάθειες που προηγήθηκαν για τη δημιουργία του Διεπιστημονικού Αριστοτελικού Κέντρου. Ωστόσο, ο κ. Βαγιωνάς εκτιμά ότι οι ενέργειες που έγιναν δεν επαρκούν, και πρέπει να επεκταθούν. Μάλιστα συγκρίνοντας τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της Ολυμπιάδας και Βαρβάρας σε σχέση με τις περιοχές που συνορεύουν με Θεσσαλονίκη αναζητά λύση στο θέμα της προβληματικής αδειοδότησης ανοικοδόμησης που ισχύει για τη Χαλκιδική και κάνει την κακή αυτή διαφορά. Στο ίδιο πνεύμα ο βουλευτής μίλησε για τη συνολκή προσπάθεια ανάδειξης του Αριστοτελικού έργου.