Η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό στη Γλασκώβη ως τρομοκρατικό, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές.
«Το περιστατικό στην Ουέστ Τζορτζ Στριτ δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό. Η έρευνα συνεχίζεται», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που ανήρτησε η αστυνομία της Σκωτίας στο Twitter. Εξι άτομα, ανάμεσά τους ένας 17χρονος και ένας αστυνομικός, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, μετά την επίθεση στη Γλασκώβη.
Η επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε ξενοδοχείο υποδοχής προσφύγων. Οι πρώτες πληροφορίες από το BBC έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν από τις αρχές. Νεκρός είναι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο οποίος δέχθηκε αστυνομικά πυρά.
Επίθεση στη Γλασκώβη: Ενας 17χρονος και ένας αστυνομικός ανάμεσα στους τραυματίες
«Ένας άνδρας δέχθηκε πυρά από την αστυνομία και πέθανε. Έξι άλλοι άνδρες βρίσκονται στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού 42 ετών, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Η οικογένεια του αξιωματικού είναι ενήμερη», ανέφερε σε δήλωσή του αξιωματικός της αστυνομίας. Οι άλλοι τραυματίες είναι ηλικίας 17, 18, 20, 38 και 53.