Δυο μελέτες, μια από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μια από το ΑΠΘ επιχειρούν να ρίξουν φως στο πρόβλημα των ρωγματώσεων στη Στρατονίκη του δήμου Αριστοτέλη. Οι μελέτες αναζητούν τα αίτια του προβλήματος ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνες μέσω τοπογραφικών συστημάτων των μελετών στα ίδια τα κτίρια που παρουσιάζουν εικόνα με ρωγμές.
Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν ακόμη να εξαχθούν, ωστόσο ο δήμος έχει υπογράψει σύμβαση με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών» (Ε.Α.Γ.Μ.Ε), ώστε να γίνει σύμβουλος του δήμου και να μελετήσει τα αποτελέσματα αυτών των μελετών.
«Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα ταμείο αρωγής για όσους ζουν στα ετοιμόρροπα κτίσματα για κονδύλια επισκευής, αφού σε κάθε περίπτωση δεν φταίνε οι ίδιοι οι κάτοικοι. Τους έχουμε ειδοποιήσει ότι πρέπει να τα εγκαταλείψουν τα κτίσματα με πρόβλημα μέχρι να έχουμε συμπεράσματα», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.
Προσπάθειες για δημοτική υγεία σε Ιερισσό και Αρναία
Για την Α/θμια Φροντίδα Υγείας ο δήμος Αριστοτέλη εκπονεί ένα πρόγραμμα δημοτικής Υγείας. Ήδη στην Αρναία έχει στελεχωθεί λόγω Covid-19 ένα δημοτικό Ιατρείο και το διάστημα αυτό αναζητούνται τα κονδύλια για το δεύτερο δημοτικό ιατρείο στην Ιερισσό. Η ΠΚΜ μάλιστα έχει βγάλει προκήρυξη για την πλήρωση θέσης γιατρού στο Πολυδύναμο ιατρείο Ιερισσού.
«Είναι σαφές ότι εν μέσω κορωνοϊού είναι κακή συγκυρία να μιλάμε για διασπορά υγειονομικών στα περιφερειακά ιατρεία, ωστόσο εμείς πιέζουμε για τη στελέχωση του ιατρείου της Ιερισσού. Η σύμβαση του ιατρού θα είναι ετήσια», επισημαίνει ο δήμαρχος.
Παράλληλα να σημειωθεί ότι ο δήμος Αριστοτέλη θα φιλοξενήσει διασώστες ΕΚΑΒ ώστε να στελεχώσει ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Ιερισσό για όλο το καλοκαίρι. Παράλληλα, ετοιμότητα για το καλοκαίρι δηλώνει ο δήμαρχος Αριστοτέλη, με καθαρισμούς και 15 Γαλάζιες Σημαίες στο παραλιακό μέτωπο. «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και υποδεχόμαστε τους τουρίστες μας», τόνισε ο κ. Βαλιάνος.
Ηλεκτρονικά όλες οι κτηματολογικές πράξεις
Το υποθηκοφυλακείο της Ιερισσού κλείνει και πλέον οι δημότες στην Ιερισσό θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά καθώς εντάσσονται σε νέο ψηφιοποιημένο καθεστώς. Όλες οι πράξεις θα γίνονται ηλεκτρονικά άμεσα και δεν θα απαιτείται η φυσική παρουσία των εμπλεκομένων στον Πολύγυρο όπου μεταφέρονται όλες οι κτηματολογικές υπηρεσίες της περιφέρειας στη Χαλκιδική.