Γενικά

O «Βασιλιάς του Χαλκού», η Belgravia, το Πευκοχώρι και τα luxury cars

Ως ψήφος εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα λαμβάνεται η απόκτηση ποσοστού άνω του 5% στην Τράπεζα Πειραιώς από τον Αριστοτέλη Μυστακίδη, τον δεύτερο πλουσιότερο Έλληνα, μετά τον Φίλιππο Νιάρχο.

Με περιουσία 1,4 δισ. δολάρια, ακίνητα, ακριβά αυτοκίνητα και αγάπη για την Ελλάδα, δεν αποκλείεται να δούμε νέες επενδύσεις του αποκαλούμενου -διεθνώς- «Βασιλιά του Χαλκού».

Όπως γράψαμε πριν από λίγα 24ωρα, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, έχει Ελληνική και Βρετανική ιθαγένεια. Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, γεννήθηκε στη Ρώμη το 1962 από Έλληνα πατέρα που δούλευε στον ΟΗΕκαι μετακόμισε στη συνέχεια στη Βρετανία.

Σπούδασε στο London School of Economics. Εργάστηκε στο τμήμα επενδύσεων της εταιρείας αγοράς παραγώγων Cargill. Εκεί τον εντόπισε ο εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματίας Marc Rich, και του πρόσφερε τη θέση του επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων σε μέταλλα το 1993 στην εταιρεία του Marc Rich & Co, η οποία μετονομάστηκε σε Glencore.

O ηλικίας 57 ετών ομογενής ξεκίνησε την καριέρα του στα εμπορεύματα στην Cargill ως trader μη σιδηρούχων μετάλλων. Πήρε μετεγγραφή στην Marc Rich το 1993. Η εταιρεία μετονομάστηκε σε Glencore και ο κ. Μυστακίδης ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος χαλκού, θέση από την οποία παραιτήθηκε το 2018.

Έγινε πρώτη φορά δισεκατομμυριούχος το 2011 όταν η Glencore εισήχθη στο χρηματιστήριο και σήμερα διαθέτει πάνω από το 3% των μετοχών της εταιρείας (ένας από τους μεγαλύτερος μετόχους της Glencore). Σύμφωνα με το Bloomberg, διαθέτει κατοικία στο Μπάαρ της Ελβετίας, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του, ενώ περνάει αρκετό χρόνο και στο Παρίσι.

Είναι λάτρης των αυτοκινήτων και μάλιστα έχει μεγάλη συλλογή. Έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα ακίνητα, στα οποία έχει επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Διατηρεί βίλα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ανάμεσα στα ακίνητα που ξεχωρίζουν είναι το πολυτελές διαμέρισμα στην Belgravia, την αριστοκρατική συνοικία του Γουέστμινστερ. Πρόκειται για το τρίτο πιο ακριβό διαμέρισμα στη Βρετανία, το οποίο  απέκτησε έναντι 64 εκατ. λιρών (πάνω από 80 εκατ. ευρώ). Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ανέφερε πως η αγορά του συγκεκριμένου σπιτιού καταγράφηκε στις σημαντικότερες όλων των εποχών στην Αγγλία.

 

Ανάμεσα στα πολλά πολυτελή ακίνητα που του ανήκουν, είναι και δυο μεγάλα διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη.

Στην προσωπική του ζωή, επιλέγει να κρατάει χαμηλούς τόνους και αποφεύγει τη δημοσιότητα.

Πηγή:banks.com

 

Σχετικά άρθρα

Δείτε επίσης
Close
Back to top button