Ο τομέας της καθαριότητας είναι άμεση προτεραιότητα για τον δήμο Σιθωνίας όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Γ. Δαλδογιάννης. Οι αναγκαίες αλλαγές σύμφωνα με τον ίδιο συντελέστηκαν από την πρώτη στιγμή διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής και αφορούσαν αρχικά την ανανέωση και αναβάθμιση του εξοπλισμού.
«Στον δήμο θα φέρουμε 2 νέα απορριμματοφόρα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ πήραμε και 150 χιλ ευρώ για ένα ακόμη απορριμματοφόρο», τόνισε. Ωστόσο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι ίδιοι οι δημότες δεν βοηθούν στην καθαριότητα. Ο λόγος είναι η ανεξέλεγκτη απόρριψη ογκωδών και άλλων απορριμμάτων.
«Πρόκειται για μάστιγα που δεν έχει τέλος. Ενημερώνουμε τους δημότες για τις υποχρεώσεις τους, όπως να καλούν οι ίδιοι εταιρίες ανακύκλωσης κ.α. Ετοιμάσαμε φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό, δυστυχώς όμως η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε φρένο στις εκδηλώσεις μας. Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρόλα αυτά δεν βελτιώθηκε η κατάσταση και προχωράμε στην εφαρμογή του νόμου, με την επιβολή προστίμων. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ασκούν κριτική σε εμάς ενώ οι ίδιοι πετούν σκουπίδια αλόγιστα», τόνισε με νόημα ο κ. Δαλδογιάννης ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η κίνηση αυτή δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα.