Δύο οδικές πληγές για τη Χαλκιδική
«Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό χρονοδιάγραμμα για τα έργα και κυρίως για το «ορφανό χιλιόμετρο», απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος σε ερώτηση για τα προβληματικά σημεία στους άξονες Μουδανιών Ποτίδαιας και Θέρμης Γαλάτιστας. Προς το τέλος του επόμενου καλοκαιριού το έργο Μουδανιών Ποτίδαιας πιθανόν θα έχει ολοκληρωθεί, όπως είπε, ενώ Για τον δρόμο Θέρμης Γαλάτιστας το χρονοδιάγραμμα είναι μεγαλύτερο. «Αν όμως τρέχουν οι εργασίες κανονικά θα μας το δώσουν νωρίτερα», εκτίμησε ο αντιπεριφερειάρχης.
Λιμάνι Ουρανούπολης
Η εμπλοκή των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας καθώς και η ύπαρξη δύο ΦΕΚ, το ένα αφορά το 2008 την κατασκευή και χωροθέτηση του λιμανιού και τη θαλάσσια ζώνη και το άλλο του 2016 που αφορά τη χερσαία ζώνη χωρίς να λαμβάνει ωστόσο υπόψιν του το προηγούμενο ΦΕΚ. Αυτές είναι οι διαδικασίες που πρέπει να διευθετηθούν σύμφωνα με τον κ. Γιώργο, ο οποίος σημείωσε ότι γίνονται όλες οι ενέργειες σε συνεννόηση με τα δύο Υπουργεία.
Λιμανάκι Συκιάς και έργα οδοποιίας
Στη χερσόνησο της Σιθωνίας τρέχουν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ολοκλήρωσης του μικρού λιμένα στη Συκιά. Τελευταία έγινε και η συμπληρωματική σύμβαση για την προβλήτα που θα προφυλάσσει από την κακοκαιρία το λιμάνι, ενώ ένας υπήνεμος μώλος μπαίνει επίσης συμπληρωματικά στη μελέτη ώστε να συγκρατείται η άμμος και να μην υπάρχει πρόβλημα με τα παρακείμενα επαγγελματικά μαγαζιά εστίασης. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο περίπου μετά την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης.

Το λιμανάκι της Συκιάς πολύ σύντομα θα εξυπηρετεί αλιείς και επαγγελματίες χωρίς τον κίνδυνο των καιρικών φαινομένων

Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος οι παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη εκτός όλων των άλλων αφορούν ασφαλτοστρώσεις, ενώ τρέχει ήδη η σύμβαση 3.5 εκ. ευρώ για εργασίες οδοποιίας. «Έχουμε αλλάξει το νομό σε πολύ καλό βαθμό, μια εικόνα που φαίνεται ακόμη από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Μουδανιών», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.
Στο μεταξύ σε Σιθωνία και Ν. Προποντίδα συνεχίζονται οι εργασίες αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων που ακόμη δεν μαζεύτηκαν από τις περσινές θεομηνίες. Παράλληλα θα καθαρίζονται σε τακτά διαστήματα εστίες ογκωδών καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Άλλωστε, με τις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί αλλάζει και η όψη του κτιρίου που φιλοξενεί την ΠΕΧ.