Αθλητικά

Πρωταθλήτρια Ευρώπης σαν σήμερα η Ελλάδα (vid)

Στις 4 Ιουλίου το 2004 το... θαύμα της Πορτογαλίας

Με το χρυσό γκολ του Χαριστέα, από κόρνερ του Αγγέλου Μπασινά, η Ελλάδα ανέβαινε στο υψηλότερο βάθρο της Ευρώπης, μάλιστα επικρατώντας στον τελικό της οικοδέσποινας Πορτογαλίας.

Ήταν η πιο χρυσή σελίδα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και κανένας δεν έχει ξεχάσει εκείνες τις μαγικές στιγμές και τους πανηγυρισμούς σε κάθε γωνιά της χώρας.

Το… πάρτι στα Νέα Μουδανιά 

Μετά την πρόκριση κόντρα στους Γάλλους, για τους “8” της διοργάνωσης, το πάρτι ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο κάθε βραδιά, στο κέντρο των Νέων Μουδανιών. Μικροί και μεγάλοι από κάθε γωνιά της Χαλκιδικής, δίνανε ραντεβού και πανηγύριζαν τις τεράστιες επιτυχίες των… Θεών στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Η νύχτα γινόταν μέρα από πυροτεχνήματα και διάφορα φώτα χαράς, με το κερασάκι στην τούρτα να μπαίνει φυσικά, μετά την κατάκτηση του τροπαίου, που ο κόσμος έφτανε από το πάρκο της πόλης, ως το κλειστό γήπεδο. Τεράστιες ουρές, κόρνες από τα οχήματα και διάφορα συνθήματα επικρατούσαν στα Νέα Μουδανιά.

Στιγμές που δεν γνωρίζει κανείς αν θα ξανά ζήσουμε από τον ελληνικό αθλητισμό.

Αξέχαστες εικόνες 16 χρόνια μετά.

 

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button