Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες σε Φθιώτιδα και Εύβοια μετά τα δύο εισαγόμενα κρούσματα από την Σερβία.
Το ζευγάρι που βρέθηκε θετικό έφτασε στο νοσοκομείο Λαμίας με ταξί και με μήνυμα στα Ελληνικά καθώς δεν μιλούν την γλώσσα «Είμαστε ύποπτα κρούσματα-κάντε μας τεστ» .
Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός ταξί που τους μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου απευθύνθηκαν όταν ο άντρας αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχει εντοπιστεί.
Όχι όμως και ο οδηγός που τους παρέλαβε από το λιμάνι της Αρκίτσας .
Αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει και για την ιχνηλάτιση των επαφώνtoy ζευγαριού στο Δήμο Αιδηψού όπου έφτασαν για διακοπές το Σάββατο 4 το μήνα και όλες αυτές τις ημέρες βρέθηκαν σε αρκετά σημεία.
Σε περιορισμό έχουν ζητήσει οι αρχές να μείνουν και τα 80 άτομα που συνταξίδευαν με το ζευγάρι στο λεωφορείο που τους μετέφερε από την Σερβία στην Εύβοια.
Τα τρία γκρουπ των Σέρβων είναι διασκορπισμένα σε 11 ξενοδοχεία γεγονός που έχει προβληματίσει τους φορείς πολιτικής προστασίας.
Μέσα στην ημέρα κλιμάκια του ΕΟΔΥΥ θα κάνουν τέστ και στους 80 Σέρβους προκειμένου αύριο να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την διασπορά του ιού.
Πηγή:tvstar.gr