Η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κατέθεσε αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του Ολυμπιονίκη, Νικόλα Κακλαμανάκη, διεκδικώντας το ποσό των 100.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τον περασμένο Νοέμβριο, στη συζήτηση του αθλητικού νόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάλεσε και τον χρυσό Ολυμπιονίκη του 1996 στην Ατλάντα, Νικόλα Κακλαμανάκη, να τοποθετηθεί σχετικά. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, υποστήριξε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, την πεποίθηση, πως με το νέο αθλητικό νόμο, θα αντιμετωπιστούν παθογένειες, οι οποίες ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό.
Τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε ο Κακλαμανάκης εις βάρος της ομοσπονδίας, δυσαρέστησαν τους διοικούντες την ΕΙΟ, οι οποίοι στα τέλη Νοεμβρίου 2019, του απέστειλαν εξώδικο, ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του για “παντελώς αναληθείς, προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις σε βάρος της”.
Inline Image
O στενός κύκλος του αναρωτήθηκε: “Στην περίπτωση που οι διοικούντες την ΕΙΟ, θεώρησαν ότι ο Κακλαμανάκης υπέπεσε σε παράπτωμα, για ποιόν λόγο δεν χρησιμοποίησαν τους πειθαρχικούς μηχανισμούς και τα αρμόδια αθλητικά όργανα, προκειμένου να εξετασθεί ενδεχόμενο παράπτωμα; Όταν μάλιστα η ίδια διοίκηση υποχρεώνει τους αθλητές των εθνικών ομάδων να δηλώσουν ότι υπάγονται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των αθλητικών πειθαρχικών οργάνων και να παραιτηθούν από το δικαίωμα της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια”.
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πήρε θέση και ανέφερε στο λογαριασμό του στο twitter: “Είναι θλιβερό, εκτός αθλητικού πνεύματος & αξιών, να σύρεται στα δικαστήρια από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας ο Νίκος Κακλαμανάκης. Ο κάθε Ολυμπιονίκης δεν είναι “πρότυπο” μόνο για τα μετάλλια του, αλλά και για το θάρρος της γνώμης του”.