Τα ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ολοκληρώνουν την αγωνιστική δράση στη Σούπερ Λίγκας και, συγκεκριμένα, την 8η αγωνιστική των πλέι οφ.
Όλες οι ομάδες έχουν τα κίνητρά τους, αλλά εκείνο που σαφώς κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι ποιος από τους «Δικεφάλους» θα καταφέρει να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη σεζόν στα προκριματικά του Champions League.
Μετά την πρόσφατη απόφαση του CAS να επιστρέψει τους 7 βαθμούς που είχαν αφαιρεθεί στους Θεσσαλονικείς, η εικόνα στη βαθμολογία διαφοροποιήθηκε και οι «ασπρόμαυροι» πέρασαν στη δεύτερη θέση με 68 βαθμούς, τρεις περισσότερους πλέον από την «Ένωση».
Βέβαια, απόψε τα πράγματα μπορεί να διαφοροποιηθούν εκ νέου αν ο ΠΑΟΚ ηττηθεί στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό και νωρίτερα η ΑΕΚ επικρατήσει του Παναθηναϊκού στο «πράσινο» ΟΑΚΑ.
Υπάρχει, επίσης, και το ντέρμπι των «Δικεφάλων» για την επόμενη-εμβόλιμη αγωνιστική, στο οποίο μπορεί να γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα και μία από τις δύο ομάδες να αποκτήσει προβάδισμα ή και να εξασφαλίσει το «σεντόνι».
Ο Παναθηναϊκός, από τη μεριά του, θέλει μία νίκη γοήτρου στα πλέι οφ, ύστερα από τη νίκη με 2-0 επί του Άρη στην 5η αγωνιστική της διαδικασίας κατάταξης.
Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί του τη φετινή σεζόν, στην οποία δεν έχει χάσει σε 43 ματς και να κυνηγήσει το ιστορικό ρεκόρ της ομάδας του Λάκη Πετρόπουλου, η οποία τις σεζόν 1972-1974 είχε συμπληρώσει 58 παιχνίδια χωρίς ήττα!
Πηγή: sport-fm.gr