Αναλυτικά, η ανακοίνωση του σωματείου: 
”Η εικόνα του γηπέδου της Πορταριάς έχει ονοματεπώνυμο… Ιωάννης Πορταριανός
Σε κάθε ομάδα υπάρχουν αφανείς ήρωες που δεν τους αγγίζουν τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο κάνουν τον μεγαλύτερο όγκο δουλειάς σε ένα σωματείο, πόσο μάλλον αν είναι ερασιτεχνικό.
Ο Γιάννης Πορταριανός, όταν σαν διοικητικό συμβούλιο χώρισαν τις αρμοδιότητες του καθενός με την επαναλειτουργία της ομάδας, τόνισε με αποφασιστικότητα ότι επιθυμεί τον πλήρη έλεγχο των αγωνιστικών χώρων και των αποδυτηρίων.
Σήμερα, περίπου ένα χρόνο μετά, διατηρεί έναν εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο, ιδανικά αποδυτήρια και σε άριστη κατάσταση όλα τα απαραίτητα μηχανήματα της ομάδας. Ένας άνθρωπος που καταναλώνει πολλές ώρες για προσωπική εθελοντική εργασία στο γήπεδο του Θερμαϊκού Πορταριάς.
Όλο το διοικητικό συμβούλιο έχει μοιράσει τις θέσεις, τις εργασίες και τις αρμοδιότητες του καθενός, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια για τα θέματα της ομάδας καθημερινά, με στόχο την αρμονική λειτουργία, αλλά ο υπεύθυνος αγωνιστικού χώρου και διάφορων εργασιών του γηπέδου, Ιωάννης Πορταριανός, αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς για τις ώρες που εργάζεται κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, ώστε να παραμείνει το γήπεδο σε άριστη κατάσταση.
Γιάννη συνέχισε έτσι και όλοι μαζί να προσφέρουμε ένα πανέμορφο αθλητικό κέντρο να το χαίρεται το χωριό”.