Η κατασκήνωση Happy Days Camp από το Βατοπέδι Χαλκιδικής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στέκεται δίπλα στους συναδέλφους της κατασκήνωσης ”Skouras” και τονίζει πως το γεγονός ότι βρέθηκε κρούσμα στη συγκεκριμένη κατασκήνωση είναι τυχαίο και θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε.
Επίσης, σημειώνει πως έπρεπε να αναφερθεί ότι οι άνθρωποι της κατασκήνωσης τήρησαν όλους τους απαραίτητους κανόνες και το κρούσμα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
“Μέσα σε ένα περιβάλλον ανθρωποφαγίας και επίρριψης ανύπαρκτων ευθυνών από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για το πώς λειτουργούν φέτος οι κατασκηνώσεις, παρακολουθούμε έκπληκτοι τις τελευταίες μέρες ένα show από κανάλια και σάιτ, που σκοπό έχει να πλήξει τον θεσμό των κατασκηνώσεων.

Το γεγονός ότι βρέθηκε κατασκηνωτής ή κατασκηνώτρια με κρούσμα covid-19 σε μία συγκεκριμένη κατασκήνωση είναι τυχαίο και θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Το ότι αντιμετωπίστηκε όμως αποτελεσματικά ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι το σημαντικότερο και σε αυτό έχουν σταθεί ελάχιστοι γιατί προφανώς δεν πουλάει.

Φέτος όλες οι κατασκηνώσεις παίρνοντας την απόφαση να ανοίξουν ανέλαβαν μια τεράστια ευθύνη απέναντι στους κατασκηνωτές και στους γονείς τους. Να οργανώσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες ποιοτικά και δημιουργικά κατασκηνωτικά προγράμματα τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Μέχρι στιγμής το έχουν πετύχει στον μέγιστο βαθμό περνώντας τις πιο δύσκολες εξετάσεις που έχουν δώσει ποτέ.

Όποιος δεν έχει βρεθεί σε περιβάλλον κατασκήνωσης δεν μπορεί να αντιληφθεί πόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά, ειδικά μετά τις ιδιαίτερες συνθήκες που πέρασαν τους προηγούμενους μήνες, να ζήσουν με ασφάλεια κατασκηνωτικές στιγμές. Φέτος υπάρχει ένας και μοναδικός στόχος, να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά ώστε να ζήσουν την μαγεία της κατασκήνωσης τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και ταυτόχρονα αυτή η εκπαίδευση να μείνει ως παρακαταθήκη και στις υπόλοιπες δραστηριότητες της ζωής τους. Εξάλλου η ουσία είναι να μάθουμε στα παιδιά μας να ζούνε, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα και όχι να τα κλείσουμε σε μία αποστειρωμένη γυάλα στερώντας τους την χαρά της παιδικής ηλικίας. Όποιος θεωρεί ότι αυτή είναι μία εύκολη διαδικασία προφανώς δεν έχει δουλέψει ποτέ με παιδιά και δεν έχει αναλάβει ποτέ την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας τους.

Στεκόμαστε λοιπόν δίπλα στην κατασκήνωση Skouras camp δηλώνοντας την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας, καθώς τήρησε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας με υπευθυνότητα και συνέπεια αντιμετωπίζοντας μία κατάσταση που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Θα σας παρακαλούσαμε όλους να εμπιστευτείτε τον κατασκηνωτικό θεσμό και να σταθείτε αρωγοί στον τεράστιο αγώνα που γίνεται φέτος το καλοκαίρι από όλες τις κατασκηνώσεις της Ελλάδας.

Το έχουν ανάγκη τα παιδιά μας!!!”