Ο Στέλιος Παυλίδης ανοίγει τα χαρτιά στη Χαλκιδική Πολιτική και εξηγεί ποιοι ήταν οι στόχοι του όταν ξεκίνησε το κανάλι στο ”youtube”:
Διαβάστε τη συνέντευξη στον Μιχάλη Σουνά:
Δυστυχώς, λόγω των καταστάσεων, δεν μπορώ να μην σας ρωτήσω αν ο κόσμος πλησίασε περισσότερο τη γυμναστική μετά την άρση των μέτρων;

”Η κατάσταση για τον κλάδο τoυ fitness και της γυμναστικής ήταν πολύ δύσκολη αυτή την περίοδο. Τα κλειστά γυμναστήρια, o περιορισμός των μετακινήσεων και η έλλειψη εξοπλισμού ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο μέσος ασκούμενος. Μετά την άρση των μέτρων όμως ο κόσμος σιγά σιγά επιστρέφει στα γυμναστήρια για γρήγορες κυρίως προπονήσεις, ενώ πολλοί προτιμούν να γυμνάζονται έξω με τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό. Είμαι αρκετά αισιόδοξος καθώς βλέπω τον ‘’γνωστό κόσμο’’ να επιστρέφει, όπως και καινούρια πρόσωπα στα γυμναστήρια που μετά την καραντίνα αποφάσισαν να ξεκινήσουν την άθληση για να θωρακίσουν την υγεία τους”.
Έχετε δημιουργήσει κανάλι στο youtube στο οποίο βάζετε, αν όχι όλα, αρκετά από τα προγράμματά σας. Ανταποκρίνεται ο κόσμος στην ευκολία που του παρέχεται;

”Πολλές φορές μετά τα πρόσφατα βίντεο που ανέβασα με τις προπονήσεις μου αρκετοί μου είπαν πως πήραν ιδέες για να φτιάξουν το δικό τους πρόγραμμα προπόνησης. Κάτι που με ευχαριστεί πάρα πολύ γιατί αυτός είναι και ο στόχος αυτών των βίντεο. Να δώσω ιδέες και φαντασία στον κόσμο που δυσκολεύετε να φτιάξει ένα πρόγραμμα προπόνησης”.
Αναλύετε πολλά πράγματα στο κανάλι σας γύρω από τη γυμναστική. Ένα που τράβηξε την προσοχή μου, ίσως και αρκετών, είναι πως δεν είναι ιδανικό να βρίσκουμε ένα οποιοδήποτε βίντεο γυμναστικής και να προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε γιατί δεν θα δούμε αποτέλεσμα. Πείτε μας δυο λόγια γι αυτό;

”Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην γυμναστική. Η δόμηση ενός σωστού προγράμματος προπόνησης γίνεται με βάση πολλών πραγμάτων όπως την προπονητική ηλικία του κάθε ατόμου(το πόσο καιρό κάνει προπόνηση), τον στόχο, πιθανές μυϊκές ανισορροπίες που έχουν γίνει με τα χρόνια και πολλά άλλα. Γ αυτό τον λόγο ένα έτοιμο και γενικό πρόγραμμα προπόνησης δεν θα έχει τα μέγιστα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει ο ασκούμενος. Όταν είναι αρχάριος θα δει κάποια αποτελέσματα σχεδόν με ότι κάνει. Αλλά δεν θα έχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα”.
Επίσης, είναι πολλοί που θέλουν να αθληθούν αλλά δεν επιθυμούν να πάνε στο γυμναστήριο, πως μπορούν να το κάνουν αλλιώς;

”Η γυμναστική δεν περιορίζεται στο γυμναστήριο. Η άθληση σε εξωτερικούς χώρους είναι δυνατή, όπως είπα και με ελάχιστο εξοπλισμό όπως σχοινί TRX ένα στρώμα και λίγη φαντασία! Κυκλικά προγράμματα υψηλής έντασης είναι ο καλύτερος τρόπος να γυμναστεί κάνεις ακόμα και με το βάρος τους σώματος του γρήγορα και αποτελεσματικά”.
Ποιες είναι οι ιδανικές προπονήσεις κατά τη γνώμη σας; Πως πρέπει να χωρίζονται;

”Δεν υπάρχουν ιδανικές προπονήσεις. Όλα δουλεύουν και όλα όχι. Αλλά για να μην σαν μπερδεύω ιδανική προπόνηση θα ονομάσω αυτήν που ανταποκρίνεται στους στόχους μας. Ιδανικό επίσης θα πω πως είναι να γυμνάζουμε όλους τους μύες του σώματος μας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για να μεγιστοποιήσουμε την ανάπτυξη τους. Πολύ καλά split προπονήσεων είναι τα:
Full Body: Γυμνάζουμε όλο το σώμα σε μια προπόνηση. Μπορεί να γίνει και με μόνο 2 φορές την εβδομάδα.
Άνω σώμα – Κάτω σώμα: Γυμνάζουμε μια μέρα το άνω σώμα και την επόμενη το κάτω από 2 φορές την εβδομάδα. Συνολικά 4 μέρες γυμναστικής.
Push-Pull-Legs:Γυμνάζουμε μια μέρα Στήθος-Ωμούς-Τρικέφαλα την επόμενη Πλάτη-Πίσω μοίρα δελτοειδή-Δικέφαλοι και τέλος Legs όπου γυμνάζουμε πόδια. Αυτό από 2 φορές την εβδομάδα επίσης. Συνολικά 6 μέρες γυμναστικής”.
Δείτε το κανάλι του νεαρού γυμναστή στο”yutube”