Το σύνολο της ΕΠΣ Χαλκιδικής σε συνεργασία με τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει την εξέλιξη και την οργάνωση των μικτών της ΕΠΣ Χαλκιδικής – Υπεύθυνος τμημάτων υποδομών: Ισαάκ Εδιάρογλου, Έφορος δημοσίων σχέσεων: Ράπτης Βασίλης, επιτροπή υποδομών: Εδιάρογλου Κωνσταντίνος (Πρόεδρος), Τζημητρέας Κώστας, Διαμαντούδης Αθανάσιος και οι προπονητές: Κουτσουρές Βαγγέλης και Λαφαντάρης Λευτέρης – απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως στόχος τους είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να δοκιμάσουν τις τύχες τους, ακόμη και σε αυτά που αδυνατούν να μετακινηθούν στις μακρινές αποστάσεις του νομού.
Χθες, Τετάρτη (15/7), έλαβε χώρα η προπόνηση – προεπιλογή Εθνικών ομάδων των Μικτών της ΕΠΣ Χαλκιδικής στη Συκιά και αφορούσε τη Βόρεια πλευρά του νομού και τη Σιθωνία. Χαρακτηριστικό είναι πως στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αρκετά ταλέντα και με συνοδεία των γονιών τους, αψήφισαν τον καυτό ήλιο και παρευρέθηκαν στην προπόνηση.

Βασίλης Ράπτης(Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Επιτροπής Υποδομών ΕΠΣΧ), Βασίλης Ζήσιος (Αντιδήμαρχος Σιθωνίας), Γιάννης Μάλαμας (Πρόεδρος Τορωναίου Συκιάς), Κώστας Ζάββας (Προπονητής ανδρικής ομάδας Συκιάς), Θανάσης Ασβεστάς (μέλος ΔΣ Τορωναίου Συκιάς)
Η προπόνηση στη Συκιά στέφθηκε από επιτυχία και αρκετά παιδιά έδειξαν τις δεξιότητες τους. Το σύνολο των αθλητών που προπονήθηκαν στο γήπεδο του Τορωναίου ήταν 44 στον αριθμό, 43 αγόρια και ένα κορίτσι. Στην προπόνηση έδωσαν το ”παρών” ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Υποδομών και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Χαλκιδικής, Βασίλης Ράπτης, ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλης Ζήσιος και μέλη των ομάδων της Βόρειας Χαλκιδικής και της Σιθωνίας. Ακόμη, άψογη ήταν η φιλοξενία των ανθρώπων της Συκιάς προς όσους βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις τους, αλλά πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του Δήμου Σιθωνίας με το μικρό λεωφορείο που πρόσφερε για τις ανάγκες της μετακίνησης.
Ο ένας εκ των προπονητών των Μικτών Χαλκιδικής, Λευτέρης Λαφαντάρης, εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από τη μεγάλη συμμετοχή των παικτών αλλά ιδιαίτερα από την ποιότητα του συνόλου.
Βασίλης Ράπτης, Δήμητρης Τύφλος (προπονητής υποδομών Συκιάς), Λευτέρης Λαφαντάρης (Προπονητής ΕΠΣΧ) και Θωμάς Παπαδόπουλος
Η ΕΠΣ Χαλκιδικής και το επιτελείο των μικτών δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου και εφαρμόζουν διάφορες εναλλακτικές για να βρίσκονται όλο και περισσότερα παιδιά στις προπονήσεις. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως κατά την περσινή χρονιά η ΕΠΣΧ ναύλωσε και λεωφορείο ώστε να μετακινεί νεαρούς ποδοσφαιριστές από κάθε γωνιά του νομού.
Η ΕΠΣ Χαλκιδικής δείχνει έμπρακτα πως στέκεται δίπλα στις ομάδες και προσφέρει τις υπηρεσίες της, στις ανάγκες των συλλόγων. Η Ένωση έχει και στα τμήματα υποδομών ικανά πρόσωπα που με τις ενέργειες τους προωθούν το ποδόσφαιρο του νομού. Η ΕΠΣΧ πρωτοτυπεί και στο κομμάτι των τμημάτων υποδομής καθώς αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες των μεγάλων αποστάσεων του νομού και οργανώνει προπονήσεις σε όλα τα γήπεδα της Χαλκιδικής. Οι προπονήσεις είναι τακτικές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.