Σε συμβολικό κλείσιμο του κτιρίου του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής προχώρησαν από τις 10 ως τις 12 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη οι υπάλληλοι των υπηρεσιών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι μόλις 78. Το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών δυστυχώς δυσχεραίνει το έργο των υπαλλήλων που παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους και τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας τους είναι αδύνατο πλέον να ανταπεξέλθουν σ’ όλα τα καθήκοντά τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προβλημάτων είναι το περιστατικό με πολίτη που προ ημερών πήγε στο γραφείο υπηρεσίας, ζήτησε να εξυπηρετηθεί και απείλησε ότι θα φέρει την αστυνομία και δεν θα φύγει αν δεν γίνει η δουλειά του. «Στην ταμειακή διαχείριση για να πληρωθεί ο κόσμος είναι πλέον μια υπάλληλος», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Στέλιος Καλαϊτζίδης.
Η Κική Κιμουρτζή, στο τμήμα Οικονομικών με επιστημονικό προσωπικό 8 ατόμων, τονίζει ότι η δουλειά δεν βγαίνει με τόσα λίγα άτομα, και κυρίως οι προμήθειες που είναι απαιτητικό κομμάτι.

Αυτό που συμβαίνει με τη Χαλκιδική είναι η κορυφή του παγόβουνου, επισημαίνουν οι υπάλληλοι, παντού υπάρχουν προβλήματα αλλά η Χαλκιδική έχει μια σοβαρή ιδιαιτερότητα ως προς τη γεωγραφική της κάλυψη.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο υπάρχει τρόπος να καλυφθούν θέσεις όπως γίνεται στα νησιά με μόνιμο προσωπικό. «Ένας ξεχωριστός διαγωνισμός στελέχωσης των υπηρεσιών μας», σημειώνει. Οι μετακινήσεις υπαλλήλων έχουν βρει εμπόδια από νόμους, αλλά δεν υπήρξε και η διάθεση υπαλλήλων άλλων περιοχών ώστε να βοηθήσουν τη Χαλκιδική, όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης. Ο κ. Γιώργος, αν δεν γίνει τίποτα από τα παραπάνω θα ζητήσει τη μετακίνηση δια αποσπάσεως, ενός αριθμού υπαλλήλων από την ΠΚΜ προς τη Χαλκιδική είτε ετησίως είτε για διετία. Η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου τόνισε ότι ταυτίζεται με τα αιτήματα των εργαζομένων και χαρακτήρισε μεγάλο πλήγμα το σύστημα των μετατάξεων, το οποίο ευθύνεται για την μετακίνηση 20 ατόμων τους τελευταίους μήνες από την ΠΕΧ προς τους δήμους.
Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της ΠΕΧ  βρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης Κοιτάμε Μπροστά, Δήμητρα Θωμά, και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Αβραμόπουλος.