Μοναδική για διακοπές η Σάρτη του δήμου Σιθωνίας προσκαλεί τους θερινούς επισκέπτες να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά της και την αστείρευτη φιλοξενία των κατοίκων της. Οι άνθρωποι της Σάρτης υπόσχονται διασκέδαση, καλό φαγητό, ποιοτικές τοπικές γεύσεις, καλό κρασί, και άφθονο φρέσκο ψάρι. Άλλωστε η περιοχή φημίζεται για παραδοσιακές γαστρονομικές επιλογές δίπλα στο κύμα.
Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Σιθωνίας, Αντωνία Δαλαβίτσου, η Σάρτη είναι ένα μέρος όπου ο επισκέπτης μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και να γεμίσει όλη τη μέρα του.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μιχάλης Σπανός αναφέρει ότι λόγω κορωνοϊού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, κι από κει και πέρα οι γαλάζιες σημαίες, τα καθαρά νερά στις παραλίες και οι πολλές επιλογές στον πεζόδρομο είναι εκεί για κάθε τουρίστα.
[metaslider id=112249]
Σύμφωνα με την κ. Δαλαβίτσα, στην περιοχή υπάρχει υγειονομική κάλυψη από ιδιώτες γιατρούς, και την ύπαρξη του ΕΚΑΒ στη Σάρτη και στον Άγιο Νικόλαο, μια πρωτοβουλία προκειμένου να παρέχεται ασφάλεια στους επισκέπτες. Τα 150 ενοικιαζόμενα καταλύματα που υπάρχουν στη Σάρτη παρέχουν διαθεσιμότητα αυτή τη στιγμή για κάθε ενδιαφερόμενο. «Οπωσδήποτε ένας επισκέπτης στις 5 τα ξημερώματα, πρέπει να δει τον ήλιο να ανατέλλει από τον Άθω», προσκαλεί η κ. Δαραβίτσα. Άλλωστε, ο κ. Σπανός καλεί τους επισκέπτες τόσο στο Λαογραφικό Μουσείο όσο και στις δραστηριότητες πεζοπορίας για όποιον το επιθυμεί.