Το Ταμείο Ανάκαμψης, τα 32 δισ. ευρώ δηλαδή που αφορούν την οικονομική βοήθεια από τις συνέπειες του κορωνοϊού συζητούν σήμερα Παρασκευή και αύριο οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται από χθες στη βελγική πρωτεύουσα προγραμματίζει επαφές και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της ΕΕ, ώστε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κορυφής να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν στην Ελλάδα και τα κονδύλια που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη, ιδίως ενόψει της σχεδόν βέβαιης εμφάνισης του δεύτερου γύρου της πανδημίας.
«Πρόκειται για μείζονος σημασίας συνεδρίαση, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς το κυρίαρχο ζήτημα της ατζέντας αφορά στην έγκριση της πρότασης που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Ταμείο Ανάκαμψης και η διαμόρφωση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τη σημασία του Συμβουλίου των Ευρωπαίων ηγετών που για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού γίνεται όχι με τηλεδιάσκεψη αλλά δια ζώσης.
Πηγή: cnn.gr