Το χειρότερο σενάριο που υπήρχε για τον τουρισμό λαμβάνει χώρα στην Κασσάνδρα, σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά από την οποία ζητήσαμε να σχολιάσει την υφιστάμενη κατάσταση λόγω Covid-19. Ωστόσο, μιλώντας στο XalkidikiPolitiki η ίδια δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας και για την επόμενη πλέον σεζόν.
Σε επίπεδο έργων, ήδη ξεκινά η κατασκευή παιδικών χαρών καθώς αναδείχθηκε ανάδοχος. «Ο δήμος δεν διαθέτει παιδικές χαρές και είναι σημαντικό ότι θα αρχίσουν να κατασκευάζονται 6 παιδικές χαρές μέσα από το Φιλόδημος», ανέφερε.
Επιπλέον δημοπρατήθηκε η αντικατάσταση σωληνώσεων Ύδρευσης Κασσάνδρειας και Πευκοχωρίου, ενώ ο δήμος είναι σε αναμονή απάντησης που αφορά την επέκταση του σχολείου Φούρκας. «Σημαντικό είναι ότι από την ΠΚΜ μέσω ΣΔΙΤ θα κατασκευασθεί νέο δημοτικό σχολείο στην Άθυτο και νέο Γυμνάσιο και Λύκειο στο Πευκοχώρι», είπε η δήμαρχος.
Παράλληλα, όπως επεσήμανε, θα υποβληθεί και μια πρόταση στο «Αντώνης Τρίτσης» για δυο περιπατητικές διαδρομές , μια μόνο για ΑμεΑ και μια δεύτερη στον ορεινό όγκο.
Στο ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα γίνεται προσπάθεια να εναχθούν ώριμα έργα οδοποιίας και ακόμη να προωθηθούν υπάρχουσες μελέτες, που εναλλακτικά θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ.
Τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με την κ. Χαλκιά είναι η βασική στόχευση της δημοτικής αρχής για να επιμηκύνει την τουριστική σεζόν. Άλλωστε, έχει γίνει η αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων μετά την περσινή θεομηνία.
Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων η δήμαρχος Κασσάνδρας ζήτησε μικρή πίστωση χρόνου για να τελειοποιηθεί η εικόνα του δήμου, αλλά επεσήμανε το πρόβλημα με τα ογκώδη και τα μπάζα. Για το λόγο αυτό στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης θα ενταχθούν νέα Πράσινα Σημεία, και παράλληλα θα γίνεται διαρκής έκκληση προς πάσα κατεύθυνση ώστε να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος οι πολίτες. «Θα είμαι αμείλικτη απέναντι σε όποιον βρεθεί να πετά μπάζα σε ρέματα και εκτάσεις», τόνισε η δήμαρχος.
Μιλώντας γενικά για τα προβλήματα που χρονίζουν όπως η ομαλή υδροδότηση, η δήμαρχος Κασσάνδρας, κ. Χαλκιά επεσήμανε ότι χρειάζεται υπομονή και κατανόηση ώστε ένα ένα να επιλύονται τα σοβαρά ζητήματα.