Στις αρχές του Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία προσφορών για τις τεχνικές εταιρίες όσον αφορά την κατασκευή του φράγματος του Χαβρία. Αμέσως μετά θα εκτιμηθούν οι οικονομικές προσφορές, που όπως τόνισε ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς θα μπορέσουν να εξελίξουν το έργο. Από την άλλη μιλώντας για το οδικό κομμάτι Θέρμης Γαλάτιστας που ξεκινά το φθινόπωρο, ο βουλευτής εκτίμησε ότι θα προχωρήσει κανονικά και ανεμπόδιστα μετά τη δημοπράτηση. Ο κ. Βαγιωνάς παρενέβη στην Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη ώστε να προχωρήσει το έργο του Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου.
Παρεμβάσεις δρομολογούνται σύμφωνα με τον βουλευτή και αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Ο ίδιος μίλησε επιπλέον και για τα δύο μεγάλα έργα του δήμου Αριστοτέλη. Ένα είναι ο δρόμος που οδηγεί στην Ουρανούπολη και το δεύτερο είναι το Λιμάνι της Ουρανούπολης. Για το δεύτερο ο βουλευτής χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση και επεσήμανε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης Μουδανιών
Η νέα σκέψη που πέφτει στο τραπέζι της συζήτησης είναι η εναέρια σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης Μουδανιών. Ένα δύσκολο έργο που όπως είπε ο βουλευτής, έχει γίνει πρόταση να μελετηθεί αλλά βρίσκεται στα σπάργανα. “Το δέντρο δεν πέφτει με μια τσεκουριά, πρέπει να ξέρεις πως θα το ρίξεις”, σχολίασε ο βουλευτής.

Τουρισμός και κορωνοϊός
Ο βουλευτής της ΝΔ Χαλκιδικής είχε υποστηρίξει από νωρίς ότι κάθε επισκέπτης της χώρας μας έπρεπε να έρχεται στην Ελλάδα έχοντας πιστοποιημένο τεστ κορωνοϊού. Ο κ. Βαγιωνάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα συνεχίσει την καλή πορεία της καθώς ο δείκτης είναι πολύ χαμηλός. Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι όπως είπε καθώς τεστ δεν φέρουν στα αεροδρόμια και τα πλοία. “Αν πιάσουμε ένα 30% θα είμαστε ευχαριστημένοι”, επεσήμανε ο ίδιος.Ο κ. Βαγιωνάς αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρηματιών καλώντας τις τράπεζες να στηρίξουν τις αποφάσεις.

Η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη
Αισιόδοξος για τη στάση της Ευρώπης ο βουλευτής Χαλκιδικής σε δήλωσή του πριν από τις εξελίξεις της συνόδου Κορυφής εκτίμησε ότι και η Ελλάδα θα ευνοηθεί από τα μέτρα για την ανάκαμψη.

Για τα Ελληνοτουρκικά
Σχέσεις δισεκατομμυρίων ενώνουν τον Τραμπ και με τον Ερντογάν, σχολίασε ο βουλευτής θέλοντας να επισημάνει ένα από τα σοβαρά προβλήματα που δεν μας βοηθούν να στηριχθεί όποια απόφαση κατά της Τουρκίας για την Αγία Σοφία. Παραπλήσια οικονομικά συμφέροντα παγώνουν και τη στάση της Γερμανίας, όπως τόνισε. Ωστόσο, ο κ. Βαγιωνάς προειδοποιεί με τις δηλώσεις του ο νεοοθωμανισμός δεν χωράει σήμερα στην Ευρώπη και πως ο τζιχαντισμός που υποκρύπτεται στον Ερντογάν θα βρεθεί μπροστά σε όλους μας.