Παλιότερα, αναφέρει η παράδοση, ότι στο πανηγύρι μαγειρευόταν κρέας ελαφιού. Σήμερα όμως μαγειρεύεται γιουβέτσι ή ψάρια και αν πέσει η γιορτή Τετάρτη ή Παρασκευή ετοιμάζονται λαδερά, δηλ. φασόλια ή ρεβίθια, καλαμάρια με ρύζι και ντομάτες σαλάτα με ελιές.
Όμως όποια μέρα κι αν πέσει, τα ρεβίθια έχουν την τιμητική τους. Το γεύμα συνοδεύεται με κρασί και πολύ πολύ τραγούδι, που τόσο αγαπούν οι Ιερισσιώτες.
Πηγή: Κύτταρο Πολιτιστική Ομάδα