Δήμος Νέας ΠροποντίδαςΧαλκιδική

Ακυρώνεται και επίσημα η εμποροπανήγυρης Αγίου Μάμαντος 2020

Το ανακοίνωσαν Δημοτική Αρχή και Δ.Σ της ΕΠΟΚΑΜ

Έπειτα από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών λόγω της πανδημίας η διεξαγωγή του πιο ιστορικού πανηγυριού της Χαλκιδικής φάνταζε κάτι παραπάνω από ακατόρθωτη. Σήμερα(20/7), πριν από λίγο, η Δημοτική Αρχή και το Δ.Σ της ΕΠΟΚΑΜ ανακοίνωσαν και επίσημα πως η εμποροπανήγυρης Αγίου Μάμαντος 2020 ακυρώνεται.

Αναλυτικά:

”Το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος έχει μακρόχρονη ιστορία, καθώς και ιδιαίτερη συναισθηματική, πολιτιστική και θρησκευτική αξία για όλους τους Χαλκιδικιώτες, και όχι μόνο. Η φήμη του φτάνει σε όλη την Ελλάδα και πλήθος εμπόρων κάθε χρόνο εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής. Αποτελεί αναμφίβολα τη χαρά των μικρών και μεγάλων.

Όμως αυτή η χρονιά δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Η πανδημία έχει δημιουργήσει ιδιαιτερότητες και νέα δεδομένα. Προβληματιστήκαμε πολύ. Διαβάσαμε και ξαναδιαβάσαμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη λειτουργία των εμποροπανηγύρεων. Τα μέτρα είναι αυστηρά αλλά κρίνονται από τους ειδικούς επιβεβλημένα. Η εφαρμογή τους δε, σχεδόν ανέφικτη.

Πώς άραγε μπορείς να τηρήσεις τις αποστάσεις; Πώς άραγε μπορείς να προστατεύσεις τη δημόσια υγεία, καθώς χιλιάδες άνθρωποι θα θελήσουν να το επισκεφτούν;

Η ευθύνη είναι τεράστια, τόση που δεν επιτρέπει συναισθηματισμούς και εξαιρέσεις. Έτσι, σήμερα με πόνο ψυχής αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας ανακοινώνουμε την απόφασή μας να μην πραγματοποιηθεί φέτος το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο του 2021, για να ζήσουμε και πάλι όλοι μαζί το δικό μας πανηγύρι”.

Σχετικά άρθρα

Δείτε επίσης
Close
Back to top button