Καταλύματα στη χαμηλότερη τιμή όλων των εποχών για την περίοδο που διανύουμε, μπορεί κανείς να βρει στη Χαλκιδική το φετινό καλοκαίρι. Ξεχωριστές συνθήκες λόγω κορωνοίού και ανύπαρκτη ζήτηση από ξένουν τουρίστες καθιστούν τη Χαλκιδική πιο προστιή από ποτέ για τον Ελληνικό Τουρισμό.

Ήδη, όσοι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου κινήθηκαν προς Σιθωνία κυρίως, διαπίστωσαν ότι ελάχιστοι ήταν οι αλλοδαποί λουόμενοι. Αυτή η εικόνα εξάλλου είναι εύκολα αντιληπτή από την κίνηση των οχημάτων στον δρόμο, όπου οι πινακίδες εκτός ελληνικών πόλεων είναι μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, που είναι ουσιαστικά και το τελευταίο του Ιουλίου θα σηματοδοτήσει είτε το τέλος ενός κακού διμήνου, είτε την αρχή για έναν καλό Αύγουστο στη συνέχεια, για τον οποίο οι προσδοκίες είναι υψηλές. Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων, υπάρχει και ένα 25 τοις εκατό των επαγγελματιών του κλάδου, που τελικά δεν θα ανοίξουν καθόλου, φοβούμενοι ακόμη και τον μήνα Αύγουστο λόγω διασποράς του ιού.

Από την άλλη πλευρά, αρκετοί ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων πήραν το ρίσκο να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους έστω και με λίγα άτομα προσωπικό, με την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν οικονομικά μέτρα από το κυβερνητικό επιτελείο στη συνέχεια. Το κλείσιμο των συνόρων πάντως και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αλλάζουν μέρα με τη μέρα τα δεδομένα, έτσι ώστε να μειωθεί το επιδημιολογικό κόστος της υποτυπώδους τουριστικής κίνησης.