Οκ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι την ημέρα της έντασης η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει κάλπη για να διώξει τον πολιτικό της αντίπαλο.

«Τι μήνυμα στέλνουν με αυτές τους τις πράξεις και με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους στον ελληνικό λαό; Τι μήνυμα στέλνουν όταν την ώρα της κρίσης η Βουλή συνεδριάζει. Τι μήνυμα στέλνει σήμερα η Αθήνα όταν την ώρα της κρίσης, η Βουλή συνεδριάζει για να βαθύνει το διχασμό που προκαλεί η εκδικητική εμμονή σας;» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ώστε να οργανωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της χώρας και ενημέρωση της Βουλής από τον Πρωθυπουργό για το σχέδιο αποτροπής των κινήσεων της Άγκυρας.

«Καλώ λοιπόν τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή να συμπεριφερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.Και σήμερα να πράξει τα δέοντα. Να ενημερώσει τη Βουλή. Να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ. Και να ζητήσει έκτακτη σύγκληση εκ νέου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν έστω και εκ των υστέρων κυρώσεις στην Τουρκία για τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Διότι δεν απειλούν να παραβιάσουν την ελληνική αλλά την ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα. Κύριε Πρόεδρε, θα αναμένω την παρουσία του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο.Και επιφυλάσσομαι να λάβω εκ νέου το λόγο», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: real.gr