Ο Ακάθιστος Ύμνος εψάλη χθες το βράδυ στην Τήνο, έξω από τον Ναό της Μεγαλόχαρης με πλήθος κόσμους να συνοδεύει τον Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου, Δωρόθεο, σε μια κατανυκτική λειτουργία.

Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά φορτισμένη για την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ενώ o Μητροπολίτης Δωρόθεος στηλίτευσε την στάση των διεθνών δυνάμεων απέναντι στην Τουρκία για την απόφασή της αυτή.

Συγκίνηση στην Τήνο

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου- Τήνου κ. Δωρόθεος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κάτι που λυπεί όλους τους Χριστιανούς Ορθόδοξους και έδωσε το έναυσμα να ψάλλουν όλοι οι πιστοί τον Ακάθιστο Ύμνο.

Επίσης, ο Μητροπολίτης τόνισε πως «καμία Eκκλησία δεν μπορεί να γίνει τζαμί. Η Αγία Σοφία άντεξε την Άλωση και άντεξε τον πόνο, θα αντέξει και αυτό τον πόνο αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η Αγία Σοφία θα είναι πάντοτε μέσα στην καρδιά μας που κανείς δεν θα μπορέσει να απαξιώσει».

Πένθιμα και στη Χαλκιδική

Συγκεκριμένα, πένθιμα χτυπούν πολλές καμπάνες στη Χαλκιδική, ενώ σε πολλές Ενορίες θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος. Για παράδειγμα η Ενορία του Αγίου Γεωργίου των Νέων Μουδανιών, ανακοίνωσε πως σήμερα, Παρασκευή (24/7) μετά τον Εσπερινό επί της Γιορτής της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το κήρυγμα του Μητροπολίτη στην Τήνο:

https://www.facebook.com/ichliebehellas/videos/1161264937575541/?v=1161264937575541

Το 2ο Βίντεο από τη σελίδα στο διαδίκτυο  ”Αγαπώ την Ελλάδα”