Με μια γενναία απόφαση η δημοτική αρχή άνοιξε το φεστιβάλ και με πολλά μηνύματα αισιοδοξίας όπως τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αν.Χαλκιά”δεν τολμούσα να φανταστώ να περάσει αυτό το καλοκαίρι και ο χώρος του αμφιθεάτρου Σίβηρης να μην γέμιζε από χειροκροτήματα και γέλια αλλά και με μάσκες με μέτρα προστασίας είμαστε εδώ και βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο,ευχαριστώ που ήρθατε” απευθυνόμενη στο κοινό το καλωσόρισε και κήρυξε την έναρξη του 28ου Φεστιβάλ.

 

Ο πρόεδρος της δημοτική επιχείρησης Κασσάνδρας Ηρακλής Λειβαδιώτης μίλησε επίσης για τα μέτρα που πήραν σε σχέση με τον covid-19 για την ασφάλεια του χώρου και ότι συνεχίζουν δυναμικά.

 

Ο κορωνοιός δεν φαίνεται να πτόησε του λάτρεις του θεάτρου γέμισαν το θέατρο στην πληρότητα του 75% που επιτρέπεται και απήλαυσαν με τη σειρά τους την κωμωδία «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει!» .Ασταμάτητα γέλια και χειροκροτήματα χάρηκαν τους συντελεστές και σίγουρα έφυγαν με διαφορετική διάθεση το βράδυ της Παρασκευή.

Βρεθήκαμε από νωρίς και συνομιλήσαμε με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη που σκηνοθέτησε και το έργο στις ερωτήσεις πως είναι η εποχή της πανδημίας στο θέατρο μας είπε: «το ζήσαμε και αυτό…εμένα δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχουν 12-20-100 θεατές εγώ παίζω με την ίδια διάθεση,σίγουρα άλλαξαν πολλά τα μετρα οι μάσκες αλλα βλέπει ότι ο κόσμος υπακούει τα τηρεί και χαίρομαι φροντίζει για την ασφάλεια του αλλά κι του συναθρώπου του .Στις αλλαγές που έκαναν είναι ότι δεν υπάρχει διάλειμμα και ότι δεν δέχονται κοινό στα καμαρίνια μετα το τέλος της παράστασης»

Η Ναταλία Δραγούμη μίλησε με θαυμασμό για το θεσμό και για τη Χαλκιδική και θα ήθελα να έρθει να κάνει διακοπές στην Χαλκιδική δήλωσε «ενθουσιασμένη με τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής αφού μαγεύτηκε με την τοποθεσία αλλά και  τα θειούχα νερά»

Ο Μέμος Μπεγνής έχει συνδέσει την πορεία του με το φεστιβάλ αφού κάθε καλοκαίρι το επισκέπτεται και μίλησε για το φυσικό τοπίο του χώρου .

Η Ευαγγελία Μουμούρη χάρηκε που άνοιξαν αυτοί το φεστιβάλ και μας εκμυστηρεύτηκε ότι ήρθε πριν 22 χρόνια με το Εθνικό Θέατρο και συνεχίζει να έρχεται είναι δεμένη με το χώρο και πάντα αναπολεί τις στιγμές της χαλάρωσης πριν την παράσταση.

[metaslider id=”113470″]

«ΠΡΟΣΟΧΗ ο φίλος ΔΑΓΚΩΝΕΙ», της CaroleGreep

Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Κοινωνική σάτιρα με ανατροπές, απρόοπτα, πολλές αλήθειες και πολλές ευκαιρίες για γέλιο σε μια παράσταση που θα μείνει σε όλους αξέχαστη!

Η υπόθεση:Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο …φίλοι όπως πίστευαν. Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνου φέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι΄αυτούς.Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα… πουν όλα κατά πρόσωπο… Κοινωνική σάτιρα με ανατροπές, απρόοπτα, πολλές αλήθειες και πολλές ευκαιρίες για γέλιο σε μια παράσταση που θα μείνει σε όλους αξέχαστη! Η CaroleGreep είναι Γαλλίδα συγγραφέας και έχει υπογράψει μεγάλες επιτυχίες της σύγχρονης θεατρικής σκηνής.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Τετάρτη 29 Ιουλίου
Ο Παπουτσωμένος Γάτος

Παρασκευή 31 Ιουλίου
Δάφνες και πικροδάφνες

Τρίτη 4 Αυγούστου
Η Ζωή Μετά , του Αρκά

Παρασκευή 7 Αυγούστου
‘Από θέση ισχύος / η δύναμη του δημόσιου λόγου’

Κυριακή 9 Αυγούστου
«Αχ Έρωτα!»

Δευτέρα 10 Αυγούστου
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ AΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

Πέμπτη 13 Αυγούστου
‘ΕΛΜΕΡ, Ο ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ’

Παρασκευή 21 Αυγούστου
ART