Αναλυτικά, ανακοίνωση του Δήμου:

”Ο Δήμος Ν. Προποντίδας και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού στηρίζουν τον πολιτισμό και το αποδεικνύουν έμπρακτα από τις δεκάδες εκδηλώσεις, που διοργανώνουν κάθε χρόνο, καθώς και από την καλή συνεργασία, που διατηρούν με όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Τόπου.

Τα καλοκαίρια στον Δήμο μας είναι καλοκαίρια πολιτισμού, διασκέδασης, ανταμώματος, ξεγνοιασιάς. Με αυτή τη σκέψη ετοιμάσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Θάλασσας 2020 (που ήταν ήδη έτοιμο από τον Φεβρουάριο) και στοχεύαμε σε ένα ποιοτικό και πολυποίκιλο πρόγραμμα, που θα ικανοποιούσε διαφορετικές απαιτήσεις.

Ωστόσο η εμφάνιση του κορωνοϊού οδήγησε σε νέα δεδομένα, που έπρεπε να μας βάλουν σε σκέψεις και προβληματισμό. Συγκεκριμένα, έπρεπε να ληφθούν υπόψη:

1. Οι αυστηρές οδηγίες του ΕΟΔΥ, για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
2. Η τεράστια δυσκολία στην τήρηση των μέτρων
3. Οι ακυρώσεις από τη μεριά καλλιτεχνικών σχημάτων, γεγονός που υποβίβαζε την ποιότητα του προγράμματος.
4. Η απόφαση για ενιαία αντιμετώπιση της κατάστασης από τη μεριά του Δήμου, χωρίς εξαιρέσεις και κυρίως
5. Η τεράστια ευθύνη, από μία δική μας λάθος απόφαση να αυξηθούν τα κρούσματα με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία ή να οδηγηθούμε εν μέσω καλοκαιριού σε ένα τοπικό “lock-down” με ό, τι συνεπάγεται αυτό για την τοπική μας κοινωνία.

Έτσι παραμένοντας σταθεροί και αταλάντευτοι στη μέχρι τώρα στάση μας σάς ανακοινώνουμε ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Θάλασσας 2020, ούτε και οι παράλληλες εκδηλώσεις των Κοινοτήτων. Παρακάμπτοντας τους όποιους συναισθηματισμούς -εκτιμάμε -ότι στην παρούσα φάση αποφασίζουμε το καλύτερο για την προστασία όλων. Πολιτισμός σημαίνει σμίγω, αγκαλιάζω, χορεύω, διασκεδάζω. Δεν ταιριάζει με καθηλωμένους επισκέπτες με μάσκα και από απόσταση. Με αυτή την πίστη θα περιμένουμε να ανταμώσουμε και πάλι όλοι μαζί με καλύτερες συνθήκες το καλοκαίρι του 2021”.