Σάλο έχει προκαλέσει το ρατσιστικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Καλέμη, υπεύθυνου του Υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων και καθηγητή του ΕΚΠΑ σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο τον οποίο αποκάλεσε μεταξύ άλλων “μαϊμού”.

Αφορμή στάθηκε μία συνέντευξη σε αμερικανικό μέσο του σταρ του NBA για τον ρατσισμό, το bullying και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα. Στην συνέντευξη ο Γιάννης έλεγε ότι η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, σημειώνοντας τις δυσκολίες για τους έγχρωμους και μάλιστα παράνομους μετανάστες, να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δυσκολίες.

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Greek Freak, ο Κωνσταντίνος Καλέμης προέβη σε αδιανόητους χαρακτηρισμούς μέσω του διαδικτύου.

Κωνσταντίνος Καλέμης
Κωνσταντίνος Καλέμης

Αμέσως μετά το περιστατικό, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διέταξε έρευνα και στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε η ίδια μέσω ανάρτησης στο Twitter, ο κ. Καλέμης απομακρύνθηκε από τη θέση.

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συμπεριφορά του καθηγητή προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων στα social media, με πολλούς χρήστες να ζητούν την απομάκρυνσή του από το Υπουργείο. Μεταξύ αυτών και η δημοσιογράφος, Έλενα Ακρίτα.

Την αισχρή ανάρτηση σχολίασε και η Ελενα Ακρίτα:

”Ο τύπος που αποκαλεί τον Αντετοκουνμπο ‘μαϊμού’ ονομάζεται Κωνσταντίνος Καλέμης και είναι ο υπεύθυνος του Υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων. Η αντίφαση θα ήταν γελοία αν δεν ήταν τραγική. Διώξτε τον κυρία Niki Kerameus. Πετάξτε τον με τις κλωτσιές σήμερα. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”
Image may contain: one or more people, text that says 'KONSTANTINOS KALEMIS @kkalemis Replying to @onwntas @Vasilei22421495 and @protothema και δεν ειναι ανθρωπος μαλακας αραπης του κερατα ειναι Transiate Tweet 1:05 AM Jul 24, 2020 Twitter Web App'
Image may contain: text that says 'KONSTANTINOS KALEMIS @kkalemis Replying to @protothema τι ακριβως ειπαμε οτι κανει η μαϊμου αυτη? α ναι παιζει μπασκετ αδιαφορο εως ασχετο ας μαθει ΠΟΙΟΙ τιμησαν με το αθλημα αυτο μια Ελλαδα o αχαριστος Translate Tweet'
Image may contain: one or more people, text that says 'KONSTANTINOS KALEMIS @kkalemis 11h Replying to @onwntas @Vasilei2242149 and @protothema να σε ρωτησω κατι οταν η μανα σου πηγε με σκυλο και σε γεννησε σου ειπα τιποτε? μπα οχι οποτε σαλτα και πηδηξου αχρειε μαλακα'
Πηγή: thetoc.gr