Ο χειμώνας προβληματίζει πλέον τους επαγγελματίες των Ν. Μουδανιών, όπου χτυπά και καρδιά της εμπορικής κίνησης στη Χαλκιδική. Ο κορωνοϊός αφήνει τα σημάδια του στις τουριστικές επιχειρήσεις και μαζί με αυτές συμπαρασύρει τα εμπορικά καταστήματα που έχουν ελάχιστα περιθώρια επιβίωσης.

Από τον εμπορικό Σύλλογο Μουδανιών ο κ. Γιώργος Λίβανος απευθύνει έκκληση για άλλη μια φορά προς τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά. “Καλό είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να μας σητρίξουν, να έρθουν στα μαγαζιά μας, γνωρίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια παρέχουμε ποιότητα και ικανοποιητικές τιμές”, τονίζει ο κ. Λίβανος, που όπως λέει “φέτος μέχρι τώρα στο μαγαζί μου, ξένος τουρίστας δεν μπήκε.

Αρνητικά, όπως ήταν επόμενο, λειτούργησε η απόφαση μεγάλων ξενοδοχείων να μην ανοίξουν για τη φετινή σεζόν. Η δικαιολογημένη για τους επιχειρηματίες απόφαση, που εξέτασε όλα τα υπέρ και τα κατά, στρέφεται τώρα κατά της τοπικής αγοράς ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα. Οι επαγγελματίες προσδοκούν μια καλύτερη κίνηση τον μήνα Αύγουστο και πάντα σε συνάρτηση με το άνοιγμα των συνόρων και την πρόθεση των ελλήνων τουριστών να ξοδέψουν κατά τις διακοπές τους.