Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης επικεντρώθηκαν στα όσα περιέγραψε το 10χρονο παιδί για τη συνομιλία που είχε η 33χρονη «στην τηλεόραση με έναν άνδρα μαύρο με κοτσιδάκια, σαν κι αυτά που έχουν αυτοί που πουλάνε βραχιόλια», όπως είπε χαρακτηριστικά η Μαρκέλλα. Η 10χρονη, όταν έλεγε τηλεόραση, εννοούσε την οθόνη του υπολογιστή.

Σε αυτό το σημείο εστίασαν οι αστυνομικοί, καθώς -αν μη τι άλλο- αυτή είναι μια ισχυρή απόδειξη πως η κατηγορούμενη, το διάστημα που κρατούσε το παιδί στο διαμέρισμά της, είχε διαδικτυακές επαφές με κάποια άτομα. Και το ερώτημα βέβαια είναι ποιοι είναι οι άνθρωποι αυτοί και κυρίως γιατί είχε επαφή μαζί τους, ενώ κρατούσε το παιδί φυλακισμένο στο διαμέρισμά της.

Ερευνώντας ενδελεχώς τα λεγόμενα της 10χρονης μαθήτριας, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπεσαν επάνω σε μια παλαιά υπόθεση, τριών ετών πίσω, όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ερευνούσε ηλεκτρονικά αποτυπώματα για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω της Ιντερπόλ, που είχε στείλει τα σχετικά στοιχεία.

Εκείνη την εποχή, η Ιντερπόλ είχε ασχοληθεί με κύκλωμα διαμοιρασμού υλικού παιδικής πορνογραφίας στην Ευρώπη και ένα από τα στίγματα που είχε ανακαλύψει «έβγαινε» στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από έρευνες που είχε πραγματοποιήσει, είχε φτάσει στα ίχνη ενός Αφρικανού, ο οποίος διέμενε στη Θεσσαλονίκη και είχε καταθέσει αίτημα ασύλου. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε ερευνηθεί, πλην όμως ο υπολογιστής του είχε βρεθεί «καθαρός», εκτός από τρεις αμφιλεγόμενες φωτογραφίες όσον αφορά την ηλικία των κοριτσιών που απεικονίζονταν σε διάφορες πόζες, ενώ παράλληλα είχε αποδειχθεί πως τις είχε κατεβάσει από το διαδίκτυο. Ο υπολογιστής του είχε ερευνηθεί και στα εργαστήρια, όπου είχαν διαπιστωθεί πολλές κινήσεις πλήρους διαγραφής αρχείων, αλλά και επαφών με διάφορα άτομα ανά την Ευρώπη. Ωστόσο, παρά τις έρευνες, δεν στάθηκε δυνατόν να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου.

Ωστόσο, η περιγραφή που έδωσε η 10χρονη για τον Αφρικανό, με τον οποίο συνομίλησε η απαγωγέας της, παραπέμπει στη μορφή του άνδρα που ερεύνησε πριν από περίπου τρία χρόνια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Δυστυχώς, μέσα από τη διερεύνηση του φορητού υπολογιστή της 33χρονης δεν κατέστη εφικτή, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, κάποια διασταύρωση στοιχείων, καθώς είχε φροντίσει λίγο πριν από τη σύλληψή της να καταστρέψει τον σκληρό δίσκο. Μάλιστα, αφού πρώτα τον έσπασε, στη συνέχεια τον βύθισε σε νερό ώστε να εξαφανίσει κάθε στοιχείο.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «R», οι αστυνομικοί όφειλαν να διασταυρώσουν τις υποψίες τους για το συγκεκριμένο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τον αναζητήσουν στην παλαιά του κατοικία. Ο ίδιος, ωστόσο, είχε φύγει από το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κανείς δεν γνώριζε πού είχε πάει, ακόμα και αν βρίσκεται στη χώρα. Παράλληλα, αναζητήθηκε και στα στέκια μεταναστών από την Αφρική, χωρίς όμως να βρεθεί το παραμικρό για τον άνδρα με τα κοτσιδάκια. «Σαν να άνοιξε η γη και να τον κάταπιε… Ψάξαμε παντού και ρωτήσαμε πολύ κόσμο, κανείς δεν είδε και δεν άκουσε το παραμικρό για τον άνθρωπο που ψάχναμε», λέει με νόημα στην «R» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει φύγει από τη Θεσσαλονίκη. Απλώς ίσως να έχει εξαφανίσει τα ίχνη του, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έρευνα που έχουν ανοίξει οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δεν θα κλείσει μέχρι να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση.

Πηγή: real.gr