Θλίψη προκαλούν οι εικόνες της Αγιάς Σοφιάς καθώς λίγα μόλις 24ωρα μετά τη μετατροπή της σε τζαμί ο χώρος μπροστά από τον ναό θυμίζει σκουπιδότοπο, ενώ εκφράζεται κίνδυνος πρόκλησης ζημιών στο εσωτερικό από τον συνωστισμό των προσκυνητών.

Πλήθος μουσουλμάνων συρρέει διαρκώς για να προσευχηθεί στην Αγιά Σοφιά, η οποία με εντολή Ερντογάν είναι ανοικτή όλο το 24ωρο. Ωστόσο όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, φαίνεται να μην σέβονται το περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το προπαγανδιστικό του παιχνίδι, εμμένοντας στην εμπρηστική του ρητορική. Μετά τις αμφίσημες δηλώσεις του για επίθεση ή διαπραγματεύσεις, επανήλθε με νέες απειλές, λέγοντας: «Η υλοποίηση των ονείρων των προγόνων μας έγινε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Παρόλο που πέρασαν αιώνες από την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν έχει γίνει αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια του τουρκικού έθνους και των μουσουλμάνων».

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης, προκειμένου η Αγιά Σοφιά, να επιστρέψει στο μουσειακό καθεστώς της, διεμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Πηγή: www.voria.gr