ΓενικάΕλλάδα

Εικόνες ντροπής: Σκουπιδότοπος ο χώρος έξω από την Αγία Σοφία

Αμέτρητα σκουπίδια αφήνουν πίσω τους οι μουσουλμάνοι που συρρέουν για προσευχή στην Αγιά Σοφιά, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου Πηγή: https://www.voria.gr/article/ikones-ntropis-skoupidotopos-o-choros-exo-apo-tin-agia-sofia?fbclid=IwAR2rI_VVX63GY9ttxpa_ETeW_-pqgcv-lzXaQGW1lHWCcSecySG0Sg7KWbw

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες της Αγιάς Σοφιάς καθώς λίγα μόλις 24ωρα μετά τη μετατροπή της σε τζαμί ο χώρος μπροστά από τον ναό θυμίζει σκουπιδότοπο, ενώ εκφράζεται κίνδυνος πρόκλησης ζημιών στο εσωτερικό από τον συνωστισμό των προσκυνητών.

Πλήθος μουσουλμάνων συρρέει διαρκώς για να προσευχηθεί στην Αγιά Σοφιά, η οποία με εντολή Ερντογάν είναι ανοικτή όλο το 24ωρο. Ωστόσο όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, φαίνεται να μην σέβονται το περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το προπαγανδιστικό του παιχνίδι, εμμένοντας στην εμπρηστική του ρητορική. Μετά τις αμφίσημες δηλώσεις του για επίθεση ή διαπραγματεύσεις, επανήλθε με νέες απειλές, λέγοντας: «Η υλοποίηση των ονείρων των προγόνων μας έγινε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Παρόλο που πέρασαν αιώνες από την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν έχει γίνει αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια του τουρκικού έθνους και των μουσουλμάνων».

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης, προκειμένου η Αγιά Σοφιά, να επιστρέψει στο μουσειακό καθεστώς της, διεμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Πηγή: www.voria.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close