Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Κασσάνδρα.

Το μοναδικό Ελληνικό καλοκαίρι με την αυθεντικότητα σε εικόνες, γεύσεις, χρώματα και ήχους, βρίσκει την απόλυτη έκφρασή του στην πανέμορφη Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Σε μια λωρίδα πευκόφυτης ξηράς, που ολοτρόγυρά της βρέχεται από πεντακάθαρη, καταγάλανη, ζεστη και φιλόξενη θάλασσα.

Από την ανατολική της πλευρά, ο Τορωναίος κόλπος με θέα τη Σιθωνία και την κορυφή του Άθωνα που στέκει αγέρωχη και μας ενώνει με το υπέρτατο και από τη δυτική πλευρά της ο Θερμαικός με θέα το βουνό των θεών, τον μυθικό Όλυμπο, στη σκιά του οποίου και στο υπέροχο ηλιοβασίλεμα, απήλαυσα ένα σπάνιο ταξίδι ψυχής.

Η χερσόνησος της Κασσάνδρας γεμάτη από κοσμοπολίτικες γωνιές, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες να γευτούν το απόλυτο καλοκαιρινό ξεφάντωμα, σε εξαιρετικής αισθητικής νυχτερινά μαγαζιά και beach bars.

Δίνει την ευκαιρία να απολαύσουν τη θερινή μεσημεριανή ραστώνη σε παρθένες ακτές που βρέχονται από καταγάλανα νερά.

Δίνει την ευκαιρία να συναντηθούν η γεύση και η μνήμη, με συνταγές μοναδικές σε γεύση με βάση τα θαλασσινά αλλά και το κρέας.

Ο Γιώργος Κρήτος, διακεκριμένος σεφ στην πανέμορφη “Πλατεία της Ανθούλας” στη γραφική Κρυοπηγή, μου εξήγησε μερικά από τα μυστικά της καλής ωρίμανσης του ντόπιου κρέατος και των συνταγών που απογειώνουν την τοπική γαστρονομία και την κάνουν θελκτική ακόμα και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Τα ολόφρεσκα θαλασσινά, χτένια, όστρακα και ψάρια στο εστιατόριο “Μπακάλης” στο τουριστικό Πευκοχώρι, φροντισμένα από τον εμπνευσμένο “μάγο” της γεύσης Πέτρο Δημογιώργη, έχουν για τα καλά εγκατασταθεί στις αποσκευές της μνήμης μου για το χειμώνα ππυ έρχεται. Και που ξέρεις, μπορεί και το χειμώνα, που το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό να φθάσω από την Αθήνα για να επαναλάβω τη γαστρονομική αυτή εμπειρία…

Ο Μάνος Παπαδημητρίου στη Ν. Φώκαια, στη σκιά του Βυζαντινού Πύργου, ανάμεσα σε θύμησες από την Αθήνα και τη Ν. Σμύρνη που συμπτωματικά ήμασταν γείτονες πριν αποφασίσει να δέσει τη ζωή του με τη γαστρονομία στην Κασσάνδρα, μου πρόσφερε καλομαγειρεμένα αχνιστά μύδια και ντόπιο Φωκιανό κρασί, από τη σπάνια ποικιλία του Φωκιανού κλήματος, σπόροι του οποίου ταξίδεψαν από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας στις τσέπες των προσφύγων και φυτεύτηκαν στη φιλόξενη γη της Ν. Φώκαιας.

Η όμορφη Κασσάνδρα, με τη βοήθεια της Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Μαρίας Παπαδημητρίου, μου αποκάλυψε και άλλα μυστικά της.

Έμεινα έκθαμβος από το Ιερό του Άμμωνα Δια στην Καλλιθέα. Έναν αρχαιολογικό χώρο, μοναδικό στην Ευρώπη που όμοιό του συναντά κανείς μόνο στη Λιβύη. Χώρο αφιερωμένο στο Άμμωνα Δία, μια θεική οντότητα που λατρεύτηκε και μας θυμίζει την παρουσία της στην Παγκόσμια Ιστορία, στον ενεργειακά φορτισμένο χώρο του Ιερού της.
Ενεργειακή κάθαρση προσφέρουν και τα ιαματικά λουτρά στην Αγία Παρασκευή. Με θειούχο ιαματικό νερό που αναβλύζει από τη θάλασσα, ένα υπερσύγχρονο Δημοτικό Θεραπευτήριο με πισίνες, σάουνες, χαμάμ, τζακούζι και μασάζ που αφήνουν το πνεύμα να ταξιδέψει και το σώμα να ιαθεί και να ξαναγεννηθεί.

Ο Κώστας Ιατρού, ένας σπουδαίος νέος, ένας καπετάνιος που έχει την ικανότητα να μαγεύει τους επιβάτες του σκάφους του, μου έδειξε την Κασσάνδρα από τη θάλασσα. Μοναδική εμπειρία την οποία σας συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Το σκάφος του βρίσκεται στο λιμανάκι της Ν. Φώκαιας και από εκεί ετοιμαστείτε για μια βόλτα στα νερά της Κασσάνδρας που γεμάτα ιππόκαμπους, κοχύλια, μυθικές ομορφιές, δροσίζουν το σώμα και την ψυχή με βουτιές στο απόλυτο γαλάζιο!

Η κοσμοπολίτικη Κασσάνδρα άνοιξε τη βεντάλια της με τα χιλιάδες χρώματα στο Sani Resort.
Ένα θέρετρο που ανήκει γεωγραφικά στην Κασσάνδρα αλλά η δημιουργικότητα των αδελφών Σταύρου και Ανδρέα Ανδρεάδη το έχουν μετατρέψει σε θέρετρο παγκόσμιας αίγλης. Μαρίνα με πολυτελέστατα σκάφη από όλο τον κόσμο, εστιατόρια με βραβευμένη κουζίνα, μπαρ και εκατομμύρια πολύχρωμα λουλούδια, υπερπολυτελή ξενοδοχεία, bangalows και μεζονέτες, συνθέτουν έναν πανέμορφο ζωγραφικό πίνακα που όμοιό του βρίσκει κανείς στο Μοντε Κάρλο, στη Φλόριντα, στο Μαϊάμι, στο Ντουμπαι. Ο λόφος του Sani Festival αναδύει μελωδίες κάθε καλοκαίρι και ψυχαγωγεί με μοναδικό σεβασμό τον επισκέπτη.

Επιστρέφοντας κάθε μέρα στο ξενοδοχείο, το πανέμορφο Ammon Zeus στην απέραντη παραλία της Καλλιθέας, εκεί που η ακούραστη Φαίη Ψυχοπούλου έχει φτιάξει μια από τις πιο φιλόξενες γωνιές της Κασσάνδρας με πλατειά θέα στη θάλασσα, με καταπληκτικές ανατολές συνδυασμένες με εξαιρετικές γεύσεις και υψηλής αισθητικής παροχές, ένιωθα ότι το φιλόξενο … ορμητήριο μου, ήταν η καλύτερη επιλογή της κατηγορίας του.

Αναχωρώντας και αφού ευχαριστήσω ξανά τη Μαρία Παπαδημητρίου αλλά και τη συνεργάτιδα της Τουριστικής Προβολής στο digital marketing Μαρία Μαντζιώλη που παρουσιάζει την Κασσάνδρα από τις Σελίδες visit kassandra και thermal spa στις οποίες σας συνιστώ να γίνετε μέλη, κρατώ μια φράση της δραστήριας, δυναμικής και πολύ κοινωνικής Δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασίας Χαλκιά που μου διέθεσε πολύτιμο χρόνο και ειλικρινή χαμόγελα “είμαι δήμαρχος στον πιο όμορφο τόπο του πλανήτη και θα τον πάω όσο γίνεται πιο ψηλά”. Ναι, η Δήμαρχος έχει απόλυτο δίκιο και νιώθω εξαιρετικά τυχερός που γνώρισα τον τόπο αυτό και την ίδια.

Ένας ιδιαίτερος τόπος που σου δημιουργεί όμορφα συναισθήματα. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος για να πραγματοποιήσω κάποια σεμινάρια, στο μέλλον εκεί, της μεθόδου «Συναισθηματική Διαλεκτική» και να παρουσιάσουμε με τις ομαδες μου θεατρικά δρώμενα και δράσεις Πολιτισμού.

Επισκεφθείτε την πανέμορφη Κασσάνδρα! Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία!

Πηγή: www.polismagazino.gr