Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός με τον φόβο εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας. Οι συσκέψεις είναι συνεχείς με τους ειδικούς να εισηγούνται νέα μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο περιορισμός της ελεύθερης προσέλευσης σε διάφορους χώρους, όπως μπαρ, καφετέριες κ.λπ. είναι ένα από τα επιπλέον μέτρα που μπορεί να ληφθούν αν συνεχίσει να υπάρχει αυξητική τάση στα κρούσματα κορωνοϊού, είπε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε πως κάποια από τα περαιτέρω μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν είναι ο περιορισμός των ατόμων που θα μαζεύονται στους διάφορους χώρους, π.χ. να μην υπάρχει ελεύθερη προσέλευση στον αριθμό των ανθρώπων σε ένα σουπερ μάρκετ ή σε μπαρ ή καφετερίες, κέντρα διασκέδασης κ.λπ. «Επομένως, αν δούμε ότι η επιδημία συνεχίζει να έχει τέτοιες αυξητικές τάσεις, θα μπούμε και σε τέτοιες διαδικασίες απαγόρευσης προσέλευσης, π.χ. πάνω από 50 ή 100 άτομα… Οι μάσκες είναι ένα είδος πρόληψης του lockdown, δηλαδή σταματάνε την μετάδοση».

Πηγή: protothema.gr