Με πτώση απο 60 ως και 80 τοις εκατό κινούνται τα κάμπινγκ στη Χαλκιδική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εικόνα είναι καλύτερη σε άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ Αντώνη Δεληδημητρίου, οι πελάτες του οδικού τουρισμού είναι Έλληνες στην πλειοψηφία τους, ενώ υπάρχουν και ελάχιστοι Βούλγαροι.

Οι περισσότερες κρατήσεις από Βουλγαρία και άλλα βαλκανικά κράτη ακυρώθηκαν από τη στιγμή που έγινε υποχρεωτική η είσοδος στα σύνορα μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών. “Είναι πολλά τα λεφτά για κάποιον που θέλει να κάνει διακοπές με την οικογένειά του, κι επιπλέον δεν θέλησαν να περάσουν αυτή την ψυχολογική δοκιμασία”, τόνισε ο κ. Δεληδημητρίου αναφερόμενος στους λόγους ακύρωσης των κρατήσεων κυρίως από Βούλγαρους.

“Θα ήταν προτιμότερο να ανακοινώναμε αυτά τα μέτρα από την πρώτη Ιουνίου και να ξεκαθαρίζαμε ότι η χώρα μας θα δεχθεί τουρίστες μόνο με αρνητικό τεστ”, διευκρινίζει ο ίδιος.

Η μόνη χώρα αυτή τη στιγμή που κάνει δωρεάν το τεστ στους πολίτες της προκειμένου να ταξιδέψουν είναι η Γερμανία.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Δεληδημητρίου η φετινή χρονιά είναι χαμένη και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν δικαιώνονται οι τουριστικές επιχειρήσεις που άνοιξαν ή όχι.