Αθλητικά

Έγινε η πρώτη ακοντίστρια όλων των εποχών η Τζένγκο από την Καλλικράτεια με νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Η νεαρή αθλήτρια μάγεψε και πάλι, αυτή τη φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των Ιωαννίνων

Η Ελίνα Τζένγκο από την Καλλικράτεια καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πριν από λίγες ώρες έκανε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στα Ιωάννινα, σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση του πίνακα όλων των εποχών ως τώρα.

Με βολή 63.96 ξεπέρασε την Κουβανή Γουλένμις Αγκιλάρ που κατείχε την πρώτη θέση με επίδοση 63.86 από το 2015, όλα αυτά στην κατηγορία των νεανίδων.

Η 18χρονη ακοντίστρια βρίσκεται μόλις 4 εκατοστά από το όριο των Ολυμπιακών Αγώνων και με την τελευταία της βολή έκανε νέο τεράστιο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προσωπικό της ρεκόρ ήταν 61.53μ κάτι που ξεπέρασε και με το παραπάνω σε διάστημα 20 ημερών.

Οι επιδόσεις της νεαρής αθλήτριας από την Καλλικράτεια δείχνουν πως το Τόκιο δεν είναι μακριά, ενώ η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ έριξε μόλις μια βολή για να πετύχει τη νέα επίδοση.

Οι επιδόσεις νεανίδων όλων των εποχών:

  1. Ελίνα Τζένγκο (Ελλάδα) 63.96μ
  2. Γιουλενμίς Αγκιλάρ (Κούβα) 63.86μ
  3. Γιουάν Ξουέ (Κίνα) 62.93μ
  4. Μαρία Αντρέξχτσιουκ (Πολωνία) 62.11μ
  5. Λι Ζανγκ (κίνα) 62.09μ

 

 

Tags

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close