Ραντεβού με την ιστορία έχει ο ΚΑΟΧ αρχής γενομένης από την πρεμιέρα της Τετάρτης (5/8) στις 15:00 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για την τελική φάση, Final-6, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Ο ΚΑΟΧ θα αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες ομάδες των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Προμηθέα, Περιστερίου και Ηρακλείου, για το 47ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΟΚ που θα γίνει στο κλειστό του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου από 5/8 έως και 9/8.

Οι παίκτες του Αλέξανδρου Παναγιωτόπουλου προετοιμάζονται για να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό εντός των γραμμών και να συνεχίσουν την εξαιρετική πορεία, όπως στην δεύτερη φάση, που προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όμιλό τους. Στόχος είναι αφενός η καλύτερη δυνατή πορεία στη διοργάνωση και αφετέρου η επάξια εκπροσώπηση της Χαλκιδικής σε ένα μεγάλο τουρνουά.

Όλο το σύνολο του ΚΑΟΧ δηλώνει χαρούμενο για την τεράστια επιτυχία των παιδιών αλλά και δικαιωμένο καθώς παρά τα εμπόδια που συνάντησε από την δημιουργία της ομάδας, πρόκειται για ένωση τριών ομάδων της Χαλκιδικής, δεν τα παράτησε και ο αγώνας εξελίχθηκε σε επιτυχία.

Ο προπονητής του ΚΑΟΧ, Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε ”στην συνένωση των τριών ομάδων για τη δημιουργία του ΚΑΟΧ. Στόχος ήταν η αξιοποίηση των νεαρών παικτών για να τους δώσουμε όραμα να προχωρήσουν. Εξαρχής, στοχεύσαμε στην εφηβική ομάδα και η συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μας δικαιώνει. Κλείσαμε τα αυτιά μας σε όσα ακούγονταν για τη συνένωση των ομάδων γιατί για τους γνώστες του μπάσκετ όλο αυτό ήταν μονόδρομος. 

Από το βόρειο τουρνουά τερματίσαμε πρώτοι και είναι μεγάλο επίτευγμα να τερματίζει πρώτη μια ομάδα της Χαλκιδικής γιατί τα προηγούμενα χρόνια δυσκολευόμασταν να κάνουμε μέχρι και νίκη. Το εγχείρημα του ΚΑΟΧ μας έχει δυναμώσει και αρχίζουν να μας υπολογίζουν. Πάμε στην μεγάλη διοργάνωση χωρίς άγχος γιατί είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά δεν θα πάμε χωρίς να διεκδικήσουμε κάτι. Έχουμε εμπειρίες και από τη Β’ Εθνική οπότε θα μας βοηθήσει αρκετά. Θα είμαστε υπολογίσιμη δύναμη και νομίζω πως θα πάμε πολύ καλά. 

Φέτος είχαμε πολλά προβλήματα και λόγω των αποστάσεων και λόγω του κορωνοϊού. Ευχαριστώ δημόσια τους γονείς για την προσπάθεια τους και τη συμμετοχή των παιδιών στις προπονήσεις. Από τότε που επιστρέψαμε στο γήπεδο τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω”. 

Το λόγο στην κάμερα της Χαλκιδικής Πολιτικής πήρε ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Σμυρλής σημειώνοντας ”είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Βγάλαμε την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις μέσα στο γήπεδο και αυτό είναι η μεγαλύτερη δικαίωση. Η πρόκριση μας χάρισε έντονα συναισθήματα και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή κρατηθήκαμε σε καλή κατάσταση μέσα στην πανδημία και από τις αρχές Ιουνίου επιστρέψαμε στο γήπεδο για να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε μείνει. Πηγαίνουμε στην Αθήνα χωρίς άγχος και θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε”. 

Από την πλευρά του ο Γιάννης Φιλοξενίδης επισήμανε πως ”είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Υπάρχει ενθουσιασμός σε όλη την ομάδα και θα πάμε να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Οι εμπειρίες που έχουμε από τις συμμετοχές στη Β’ Εθνική θα μας δώσουν σημαντικά στοιχεία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη στην Αθήνα αν μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους δικούς μας ανθρώπους είναι να μας πιστέψουν γιατί δεν είμαστε τυχαία ομάδα και μπορούμε να πάρουμε και μετάλλιο”.

Το πρόγραμμα του ΚΑΟΧ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων 

H Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε το πρόγραμμα της διοργάνωσης με τον ΚΑΟΧ να έχει το εξής:

  • ΚΑΟΧ – Ολυμπιακός (15:00) – 5/8
  • Ηράκλειο – ΚΑΟΧ (18:00) – 6/8
  • ΚΑΟΧ – ΠΑΟΚ (14:00) – 7/8
  • Προμηθέας – ΚΑΟΧ (13:00) – 8/8
  • ΚΑΟΧ – Περιστέρι (10:00) – 9/8

Η Χαλκιδική Πολιτική και όλος ο νομός εύχονται καλή επιτυχία στην ομάδα του ΚΑΟΧ