Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκιδική, ωστόσο μέχρι και πριν από λίγο καιρό η Ελίνα Τζένγκο είχε πέσει πολλές φορές θύμα ρατσισμού, εξαιτίας της αλβανικής της καταγωγής.

Στη βράβευσή της το 2018 από τον ΠΣΑΤ ως ανερχόμενο ταλέντο, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ήταν πολύ συγκινημένη. Στάθηκε στο ότι έχει καταγωγή από την Αλβανία, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και νιώθει τιμή να εκπροσωπεί τη χώρα μας και να φέρνει επιτυχίες που κάνουν τους Έλληνες χαρούμενους.

Προχθές (1/8) η αθλήτρια του ΑΣ Κενταύρου σημείωσε Παγκόσμιο ρεκόρ στο Πανελλήνιο Κ20 στα Ιωάννινα, δείχνοντας πως η δουλειά που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια από εκείνη και τον προπονητή της αποδίδει καρπούς. Ο Μποτσκαριώβ έχει παραδεχθεί πως δεν έχει πιέσει ποτέ την Ελίνα για να δουλέψει, μιας και είναι από μόνη της “θαυμάστρια” της σκληρής δουλειάς.

Οι μεγάλες επιδόσεις φαίνεται πως είναι στο… αίμα της και είναι θέμα χρόνου να ρίξει το ακόντιό της ακόμα πιο μακριά. Έχει σωστές βάσεις κι έναν προπονητή, τον Γιώργο Μποτσκαριώβ, ο οποίος είναι εκ των κορυφαίων στις ρίψεις με αρκετούς πρωταθλητές στο ενεργητικό του.

Πηγή: stivos.sports3.gr/