Στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης της κατάστασης και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αυτή την ώρα τηλεδιάσκεψη με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι τηλεδιασκέψεις τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.

Αναμένεται ο πρωθυπουργός να στείλει αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι η χαλάρωση που έχει επέλθει είναι επικίνδυνη.

Η κυβέρνηση, όπως έχει επισημάνει, παρακολουθεί την κατάσταση, ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών και είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν για να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητ, όπως αναφέρουν κυβενρητικές πηγές.

Στο επίκεντρο η Βόρεια Ελλάδα όπου τα κρούσματα είναι περισσότερα, με στόχο να υπάρξει έλεγχος στα κέντρα διασκέδασης και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου παρατηρούνται τα ανησυχητικά φαινόμενα του μεγάλου συνωστισμού και της μη τήρησης των μέτρων. Σε αυτούς τους χώρους ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει εντατικούς ελέγχους.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να δώσει ο ίδιος το έναυσμα για νέα εκστρατεία, με διάγγελμα μέσα στις επόμενες μέρες, μέσω του οποίου θα καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση και υπακοή στα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγιεινής. Στόχος να αφυπνιστούν οι νέοι.

Πηγή: real.gr