OYφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας.

Να σημειωθεί ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για την απουσία του κ. Τσιόδρα από τις ενημερώσεις είχε δηλώσει ότι «Δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα, ο οποίος παραμένει επικεφαλής της ομάδας των ειδικών και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, με τακτικότητα, όλο το προηγούμενο διάστημα πριν αποφασιστεί αυτή η επί τρεις φορές την εβδομάδα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Άρα δεν υπάρχει καμία διάσταση».

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο είμαστε κοντά στην επαναφορά της ενημέρωσης με κάποια τακτικότητα (όχι κατά ανάγκη καθημερινά) όπως κατά τους μήνες του lockdown από τους κυρίους Τσιόδρα και Χαρδαλιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωποςείπε: «Αυτό το οποίο εξετάζουμε είναι σε καθημερινή βάση ενημέρωση για το τι επίπτωση έχουν τα αυξημένα κρούσματα στην πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Πηγή: real.gr