Αναλυτικά:

«Παρόλες τις ιδιαίτερες και πολύ δύσκολες συνθήκες που ζούμε αυτό τον χρόνο, εδώ και καιρό στο χωριό μας γίνονται προσπάθειες να αναβαθμίσουμε μικρές γωνιές, να δώσουμε άλλη πνοή και να τις ομορφύνουμε.

Τίποτα όμως δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη βοήθεια αρκετών ανθρώπων που συνεισέφεραν και κυρίως πρόσφεραν τον προσωπικό τους χρόνο και την εργασία. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά και να αναδείξουμε όλους όσοι έβαλαν το χεράκι τους για να γίνουν όλα αυτά.

Ανακατασκευή, βελτίωση και επισκευή του αγάλματος των Τιτάνων στην παραλιακή. Τα εργατικά καλύφθηκαν από το υπόλοιπο των χορηγιών που είχαν συγκεντρωθεί για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Μεγάλο ευχαριστώ για τα υλικά στον Βασίλη Σερέτη, την Ζωή Βουλγαρίδου και την επιχείρηση Χρυσόπουλου.

Δεύτερο εμβληματικό σημείο ο Φάρος στην προβλήτα. Ευχαριστούμε το Δήμο Κασσάνδρας για τη διάθεση των υλικών και τον χορηγό μας που κάλυψε το κόστος των εργατικών ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.
Παράλληλα ευχαριστούμε θερμά τους Κέλυ και Θανάση Αλβανό για την διάθεση των υλικών αλλά και των εργατικών όσον αφορά τη συντήρηση και τις επισκευές στην περιοχή της προβλήτας. Φωτιστικά, παγκάκια βάφτηκαν και χτίστηκε το γκρεμισμένο τσιμεντένιο παγκάκι.

Κεντρικός κόμβος επί της επαρχιακής οδού. Ευχαριστούμε το φυτώριο Μπουρμπούλια για την διάθεση των φυτών και την επιχείρηση Γεροτζιάφα η οποία διέθεσε τα χρώματα και το χαλίκι για τον καλλωπισμό.

Για την περιοχή κάτω από την γέφυρα στην είσοδο του χωριού, ευχαριστούμε τον Δήμο για την διάθεση των υλικών, τον Γιώργο Αποστολόπουλο (Veranda) για τη διάθεση της μπογιάς και τα εργατικά ώστε να καλυφθούν τα γκράφιτι, τον Γιάννη Μανδάνη ο οποίος μετέφερε ότι προέκυψε από τον καθαρισμό της όλης περιοχής όπως και για τη διάθεση των τσιμεντένιων γλαστρών.
Ευχαριστούμε επίσης την επιχείρηση Χρυσόπουλου ακόμη μια φορά για τη διάθεση του φωτισμού και τέλος να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Γυράκη ο οποίος αξιοποίησε όλα τα υλικά που μας δόθηκαν και ειλικρινά μας χάρισε τον χρόνο του και την καλή του διάθεση ώστε να μπορεί όλο αυτό να πάρει σάρκα και οστά.

Παλιά πλατεία Πευκοχωρίου, γκρεμίστηκε ένα μέρος του διαχωριστικού και δημιουργήθηκε ράμπα. Ευχαριστούμε τον Κώστα Βρένη που πρόσφερε την εργασία του και τον Γιώργο Αποστολόπουλο (Libre) για την προσφορά των υλικών.

Χωρίς εσάς δε θα μπορούσε να είχε γίνει τίποτα. Μικρές καθημερινές πράξεις που δείχνουν αγάπη σας για τον τόπο!

Σας ευχαριστούμε πολύ.  Συνεχίζουμε…..»